Prijava

Vaša prijava

Bišćan: Gorica nam ne odgovara? Gorica nikome ne odgovara…


Čestitatam Gorici na zasluženoj pobjedi. Bili su čvršći, odlučniji i bolji…, priznao je trener Rijeke Igor Bišćan nakon trećeg uzastopnog poraza kluba s Rujevice od goričkih nogometaša.

Kad je prošli put Rijeka bila u Velikoj Gorici, tamo još u desetom kolu, također je izgubila. Utakmicu, ali i trenera, budući da je Matjaž Kek objavio da odlazi. Njegovu nasljedniku to, naravno, nije padalo na pamet, ali još jednom je trener Rijeke u utrobu Gradskog stadiona došao loše raspoložen.

– U toj igri koju su nam uspjeli nametnuti Goričani su se bolje snašli. Mi se nismo uspjeli prilagoditi, iako smo nekako uspjeli izgurati to prvo poluvrijeme. Činilo se da će se utakmica nakon toga malo smiriti, otići u smjeru koji bi nam više odgovarao, ali i dalje nismo bili dovoljno dobri. Čak i kad bismo nešto uspjeli odigrati, približiti se njihovu golu, previše smo komplicirali, nismo bili dovoljno konkretni. Sve u svemu, nismo ni zaslužili više od poraza – prisnažio je svoje riječi Bišćan.

Pitali su ga i zašto Rijeci ide toliko loše s Goricom, radi li se o tome da njegovoj momčadi stil igre Jakirovićeve “squadre” ne odgovara…

– Nikome Gorica ne odgovara sa svojim stilom… – gotovo je kroz zube procijedio Bišćan, a zapravo je dao velik, ogroman kompliment svemu onome što radi Sergej Jakirović, njegov stožer i igrači.

A on, Jakir, nije se prepustio euforiji. Primjetio je netko da je čak i neobično ozbiljan za nekoga tko je upravo dobio velikog protivnika u fenomenalnoj partiji, ali tako to kod njega ide. Bez drame, bez euforije.

– Mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili, da smo odigrali savršenu utakmicu od prve sekunde. Stavili smo Rijeku pod pritisak, već u prvih 20-ak minuta mogli smo voditi 2-0, ali to su nekako preživjeli. Kontrolirali smo utakmicu i nakon toga, pri čemu smo bili svjesni da uvijek nešto može zalutati. Na kraju, mislim da smo izdominirali Rijeku u svim segmentima nogometne igre – istaknuo je Jakirović, svjestan da je njegova momčad odigrala jednu od najboljih partija ove sezone, najzrelijih i najkonstantnijih.

– Mislim da je ključ bio u rotaciji igrača, u tome što smo promijenili pet igrača u odnosu na Lokomotivu u utorak. Energetska potrošnja je velika i uzela je danak, Zwolinski i Musa nisu bili ni na klupi, ali zato i imamo tu širinu u kadru. Momci koji su ušli u postavu odigrali su jako dobro, sretan sam zbog njih. Stvarno su dobro trenirali i zaslužili su šansu, koju su i iskoristili – pohvalio je Jakir kompletnu momčad, odbivši bilo koga izdvajati.

– Nema razloga, stvarno smo momčadski bili jako dobri. Uostalom, ovo nam je svima samo poticaj za daljnji rad. Ova momčad je i dalje nova, razvojna, siguran sam da možemo još napredovati i nadam se da ćemo nastaviti ovako – poželio je trener.

Nakon Lokomotive se činilo da Gorica gubi dah u borbi za četvrto mjesto, koje vodi u Europu, jer pobjegli su “lokosi” na pet bodova prednosti, ali već je subota donijela promjenu “dionica”. Lokomotiva je izgubila od Intera, Gorica sredila Rijeku i opet je na dva boda. Borba za Europu opet je itekako realna.

– Naravno da je, pa ja se nikad nisam ni predavao. Sve dok je matematički moguće, a znamo da u sljedećih nekoliko kola svi konkurenti igraju međusobno, mi ćemo pokušati. Idemo utakmicu po utakmicu, no prvo se moramo dobro odmoriti. Dečki su dobili dva dana slobodno, a od utorka počinje ‘operacija Slaven Belupo’ – najavio je Jakirović.