Prijava

Vaša prijava

Strašni košarkaši! Opet preko ‘stotke’, opet svi kao jedan, opet pobjeda


Kad se Josip Sesar, trener košarkaša Gorice, nekoliko puta požalio da to nije to, da njegova momčad može još puno, puno bolje od onoga što je pokazivala na jesen, mnogi mu nisu vjerovali. Barem ne do kraja. Međutim, Josip Sesar je, nimalo iznenađujuće, znao što govori. I što mogu igrači koje vodi. O tome govore i brojke, a od njih teško može biti jačeg argumenta – do Nove godine Gorica je odigrala 13 utakmica i pobijedila četiri puta, a u posljednjih šest utakmica Gorica je pobijedila svih šest puta!

Sesarova Gorica ulovila je punu formu, igra atraktivno, efikasno i učinkovito, melje sve pred sobom, a pritom je otići preko stotinu koševa postao “još jedan dan u uredu”. Kao što je to bio i ove subote u dvorani u Trnskom. Tamo gdje je godinama igrao danas nažalost propali Zagreb, klub koji je obilježio život i karijeru aktualnog trenera Gorice… U svome domu Sesar je mogao uživati u još jednoj partiji svojih igrača koja se može staviti u ladicu s natpisom “svi za jednoga, jedan za sve”. Impresivno je gledati zajedništvo u igri Gorice, način na koji se uvijek traži bolje postavljeni suigrač, pri čemu profitiraju svi.

Protiv Hermes Analitice je završilo 109-90, velikih i uvjerljivih plus 19 za Goričane, ali nakon svega domaćin može slobodno reći da je dobro i prošao. Vodila je Gorica u jednom trenutku čak i 28 razlike, doslovno se poigravala s Hermesom, da bi se u posljednjoj četvrtini prednost istopila na samo devet koševa. Međutim, problema nije bilo, s nekoliko brzih koševa razlika se za čas vratila na sigurno odstojanje. U prvoj i trećoj četvrtini Goričani su otišli do 31, odnosno 34 koša, u drugoj su zabili 26, uz gomilu lijepih akcija, zakucavanja, alley-oopova…

Prvi među jednakima ovoga je puta bio Ivan Vučić, koji je ubacio 24 koša, uz tri trice i odličnim šutom 10-13. Slijedio ga je Marko Baković s 19 koševa i sedam skokova, a Marko Petrović ubacio je 16, jednako kao možda i najbolji igrač utakmice, Lovro Mazalin. Probuđeni talent hrvatske košarke, koji je počeo cvjetati dolaskom u Goricu, na tih je 16 koševa dodao još i osam skokova, sedam asistencija i dvije blokade… Pomogli su još i Papac sa sedam košava, Majcunić, Prgomet i Mikšić sa po šest, Kapusta s pet i osam asista te Mašić s četiri. Ukratko, svatko po nešto. Svi za jednoga, jedan za sve.

Gorica će igrati u doigravanju prvenstva Hrvatske, samo bi je čudo moglo izbaciti iz tih kombinacija, a ovom je pobjedom došla i do četvrtog mjesta na tablici, na kojem je “smijenila” Cedevitu. Druga momčad “vitamina” je i sljedeći protivnik Gorice, igrat će se u subotu u 18 sati, a u doigravanju bi naš klub lako mogla dočekati – prva momčad Cedevite. Kako sad stvari stoje, vrlo je realan rasplet po kojem bi Gorica i Cedevita bili na četvrtom i petome mjestu, što znači da bi činili par u prvom krugu doigravanja, u kojoj će mlade snage zamijeniti prvotimci Cedevite.

No, o tom potom. Prvo treba odraditi taj ogled s Cedevitom, zatim i gostovanje kod Škrljeva, a onda se dobro pripremiti. Bude li Gorica na razini od posljednjih nekoliko kola, neće se ni “velika” Cedevita tu baš prošetati…