Prijava

Vaša prijava

Kurilovec melje sve pred sobom: ‘Znaš kaj, dugo nismo bili ovak dobri…’


Znaš kaj, mogu ti reći da već dugo ni bilo ovak dobro. Baš lepo dečki igraju, ne sećam se kad je zadnji put bilo tak, govorio je jedan od kurilovečkih kibica na tribinicama ŠRC-a Udarnik u trenucima dok je u tijeku bilo drugo poluvrijeme ogleda Kurilovca i Maksimira.

Domaći sastav vodio je 3-0, ubrzo su mladi Kurilovčani zabili i četvrti, ali čak i tad je bilo situacija kad su svi domaći igrači bili na gostujućoj polovici! Lopta je išla brzo i točno, iako je teren daleko od idealnog, igrači Maksimira bili su frustrirani, bez šanse da dođu do lopte, preuzmu igru u svoje noge… Kurilovec je ovog subotnjeg poslijepodneva bio predobar, prejak.

– Ma je, ali nije bilo baš… Onih desetak minuta na početku drugog poluvremena… – pokušao je pronaći dlaku u jajetu trener Perica Vidak, nogometni perfekcionist, ali brzo smo ga zaustavili.

Naravno da ne može sve biti idealno, da ne možeš svih 90 minuta igrati u istom ritmu, ali trener je, unatoč nekim svojim zamjerkama mogao biti potpuno zadovoljan. Njegova momčad je agresivna, brza, tehnički jaka… Jedini problem u toj priči je realizacija, jer puno su toga promašili, ali pomalo je glupo pričati o problemu realizacije kad dobiješ utakmicu 4-0. Bez obzira na to što je komotno moglo završiti i, recimo, 8-0.

– Iskreno, nisam očekivao ovako uvjerljivu pobjedu. Mi u zadnje vrijeme igramo jako dobro, ali po mome mišljenju Maksimir je vrlo dobra momčad. Iako, nije na terenu bilo baš tako jednostavno kao što govori konačnih 4-0. S druge strane, nakon trećega gola mogli smo zabiti još poneki gol, tako da mogu samo čestitati svojim dečkima. I idemo dalje – kazao je ipak Perica nakon što smo se okrenuli samo pozitivi.

Trener Perica Vidak i kapetan Mislav Čunčić predvode Kurilovec u ovom sjajnom proljeću

Kad gledaš njegovu momčad u ovoj fazi sezone, kad melje sve pred sobom, onako u crvenim dresovima, na trenutke imaš osjećaj da gledaš Liverpool. Dobro, trećeligaški Liverpool, ali to je otprilike to. Energija, brzina, snaga, okomitost, tehnička potkovanost… Sad to više nije slučajno, Kurilovec doista igra izvrstan nogomet. Toliko dobar da čak ni dežurni kritičari uz ogradu nisu imali što za prigovoriti.

– Da, vjerojatno do prvog poraza, ha, ha – nasmijao se trener Vidak, koji apsolutno može uživati u trenutku.

– Stvarno je lijepo sve skupa. Pozitiva vlada oko kluba, dečki se osjećaju ugodno u svemu tome i zaista mogu reći da sve ide kako bi i trebalo ići – dodao je Perica.

Seriju golova otvorio je “fantazista” Luka Sedlaček, nastavio stoper Ivan Rajić, da bi u nastavku potvrdu pobjede donijeli Maks Slunjski i Mateo Velić, u prvom dodiru s loptom nakon što je ušao u igru. Između svega toga provlačili su se promašaji, Maksimir je doista opasno živio. I uvjerljivo izgubio, iako u Kurilovcu rezultat nije u prvom planu.

– Prva misao nam je razvoj igre, jer jedino kroz razvoj igre možeš razvijati mlade igrače. Ne igramo potpuno natjecateljski nogomet, nekad možda malo više inzistiramo na samoj igri, ali vjerujemo da je to jedini ispravni put za napredak ovih naših igrača. A kad imaš grupu ovako karakternih i individualno kvalitetnih igrača, kad se kockice poslože, uz razvoj igre, dođe i rezultat. A onda je sve ljepše – kaže trener Vidak, pa dodaje:

– Puno rada i truda koji smo uložili polako dolazi na naplatu. Sve, zapravo, dolazi na svoje.

U sljedećem kolu Kurilovčane čeka gostovanje kod bivšeg prvaka Hrvatske, kod posrnulog Zagreba, ali neće se Vidak i njegovi dečki previše baviti protivnikom.

– Naš je cilj malo dugoročniji, idemo utakmicu po utakmicu, pri čemu se manje zamaramo protivnikom, a više našom izvedbom. Idemo dalje korak po korak, pokušat ćemo u svakoj utakmici biti sve bolji i bolji. Imamo neki svoj cilj, koji smo sami sebi zacrtali, prema njemu idemo i polako to dolazi na vidjelo – zaključio je Vidak.

Okupio je na kraju svoje igrače na centru igrališta, svi su stali u zagrljaj i kratko saslušali trenera, a zatim pozdravili navijače. Koji su zadovoljni, sretni, kao što već dugo, dugo nisu bili…

TABLICA 3. HNL ZAPAD
1. Vinograda 62
2. Dubrava 51
3. Orijent 44
4. Krk 40
5. Kurilovec 37
6. HAŠK 37
7. Trnje 36
8. Jadran 34
9. Dugo Selo 34