Prijava

Vaša prijava

Imaju li Hrvati smisla za humor?


Pitanjem koje je u Hrvatskoj često barem jednako važno kao ono “di si bio devedesprve” bavit će se Velikogoričani u utorak u 18 sati u Gradskoj knjižnici, iz koje su opširnim tekstom objasnili o čemu se tu točno radi.

“‘Jel me netko tražio?’, ‘Tko te šiša!“, „Kako je počeo rat na mom otoku’, ‘Lud, zbunjen, normalan’, ‘Na granici’, ‘Što je muškarac bez brkova?’, kolumne Vedrane Rudan, Zločesta djeca, Radio 101, Robert Knjaz, ‘Kauboji’, Feral Tribune, Gruntovčani, Fadil Hadžić, Nela Eržišnik ili Goge Bjondina… što je od toga po vašem ukusu? Ili drugim riječima – što vas od toga nasmijava? Igrani filmovi, TV serije, predstave, književna djela, komičari, radijske emisije i sve što pripada humorističnom žanru domaće produkcije tema je travanjske razgovaraonice ‘Ispeci pa reci!’. Raspravljamo o tome koja je zdrava doza humora, može li se humorom nekoga povrijediti i kako, te gdje je ta tanka granica između smiješnog i uvredljivog.

Rasprava će se održati u utorak 9. travnja 2019. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37. Dobrodošli su svi koje zanima tema, a pritom žele argumentirano raspravljati u okviru grupe za diskusiju. Prethodna prijava nije potrebna.

O Razgovaraonici ‘Ispeci pa reci!’:

Ako volite razgovarati, komentirati, raspravljati i kroz razgovor tražiti konstruktivna rješenja problema, priključite se Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“, grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

U Razgovaraonici Ispeci pa reci! raspravljamo o temama iz kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine, o svakodnevici koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili jednostavno dođite na raspravu.”

Eto, preostaje jedino prijaviti se i doći raspraviti o tome zašto (ni)smo duhoviti…