Prijava

Vaša prijava

Županija nagradila Ines: ‘Sad je vrijeme za odmor, valjda sam i zaslužila…’


Nakon što je u prva tri mjeseca ove godine napravila čudesne stvari, osvojila mlađeseniorsku europsku broncu u Danskoj, a zatim i seniorsko zlato samo dva tjedna poslije, Ines Grdenić je dobila poziv iz Županije. Nasmiješena i odlično raspoložena stigla je na prijem, vrstu događaja na koje je nakon svih tih silnih uspjeha već i navikla. Tek joj je 20 godina, ali pred kamerama i mikrofonima Ines pliva gotovo jednako dobro kao na borilištu.

– Drago mi je što sam pozvana, čast mi je što sam ovdje i nadam se samo da nije zadnji put, da će ovoga biti još – kazala je Ines nakon što joj je zamjenica župana Nadica Žužak uručila poklon bod za sportsku opremu vrijedan tri tisuće kuna.

– Drago mi je što imamo čast ugostiti Ines ovdje u Županiji nakon još jednog velikog uspjeha, brončane medalje na Europskom prvenstvu, drugoj zaredom. A u međuvremenu je postala i prvakinja Hrvatske – kazala je Žužak pa se obratila izravno glavnoj junakinji ovog okupljanja:

– Hvala ti što svojim rezultatima promoviraš i Zagrebačku županiju, jednako kao i svoj Karate klub Velika Gorica te svoj grad. Znamo da je Zagrebačka županija u vrhu po broju registriranih sportskih klubova, okupljenih u Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. U skladu s mogućnostima, Županija izdašno financira sportaše, ove je godine to sedam milijuna kuna, pa vjerujem da dio kolača dođe i do tvog kluba.

Strpljivo je Ines odrađivala ovaj dio posla, kao prava profesionalka. Uostalom, tako se nekako valjda i treba ponašati sportašica koja je prvakinja države, koja će od sljedeće sezone biti isključivo seniorka.

– Izlazim iz mlađih seniorki u seniorke. To je najveći prijelaz, velika je razlika i treba proći kraća faza prilagodbe, da vidim kako sve to izgleda. Nadam se da ću i dalje nastaviti osvajati medalje, ništa nije nemoguće, ali znam da je potrebno još više truda i rada. Tu su ipak starije i iskusnije cure, a meni je tek 20. Puno je teže, ali treba više raditi – svjesna je Ines.

U sljedećem razdoblju će malo izostati vijesti o njezinim uspjesima, budući da je jedna cjelina sad zaokružena.

– Sad mi slijedi mali odmor, a mislim da sam ga i zaslužila. Trenirat ću i dalje svaki dan, ali smanjit ćemo intenzitet. I tako sve dok ne počnu pripreme za novu sezonu, kad kreće nova tura natjecanja – najavila je Ines.