Prijava

Vaša prijava

Eko dan Osnovne škole Jurja Habdelića


Povodom dana škole OŠ Jurja Habdelića, u srijedu 17. travnja, udruga Ekoregija Velika Gorica će u suradnji sa školom, VG Čistoćom i VG Vodoopskrbom provesti projekt edukacije velikogoričkih osnovnoškolaca na temu postupanja s otpadom, recikliranja te zaštite vodnih resursa. U projektu sudjeluje oko 690 učenika od prvog do osmog razreda škole. Oko 400 učenika posjetit će najmodernije hrvatsko reciklažno dvorište i odlagalište otpada Mraclinska Dubrava, te vodocrpilište Velika Gorica, dok će ostali učenici sudjelovati u likovnim radionicama gdje će naučiti kako izraditi razne predmete od otpada, a rezultati njihovog truda bit će izloženi u prostorima škole i Ekoregije Velika Gorica.

Projekt je pokrenut na inicijativu ravnatelja škole g. Davora Vidovića, koji obilježavanje ovogodišnjeg dana škole vidi kao dobru priliku za senzibilizaciju svih učenika o temama okoliša i podizanja njihove razine znanja o odgovornom gospodarenju otpadom. Također, terenska nastava je odlična prilika za naglašavanje važnosti očuvanja ekosustava u procesu distribucije vode  kroz sustave upravljanja tim vrijednim resursom.

Već drugu godinu zaredom s Ekoregijom Velika Gorica, kroz ovu hvalevrijednu suradnju potiče i promovira održivi razvoj i zdraviji život na lokalnom području. Inicijativu su podržali i važni velikogorički dionici komunalnog sustava – VG Čistoća i VG Vodoopskrba, koji dijele zajednički cilj prenošenja ljubavi prema okolišu i na najmlađe stanovnike lokalne zajednice.