Prijava

Vaša prijava

Ukrao opremu za videnadzor, jedino je pitanje – što će mu to?!


Iako su pobrojali 17 kaznenih djela u razdoblju između 13. i 19. travnja, u goričkoj policijskoj postaji označit će tjedan iza nas mirnijim. Dogodilo se i sedam prometnih nesreća, zabilježen je i jedan slučaj obiteljskoj nasilja, a u svemu tome nekako iskače slučaj iz Vukomeričke ulice.

– Dogodila se provala u građevinski kontejner na gradilištu buduće zgrade Hrvatske pošte u Vukomeričkoj ulici BB, u vlasništvu tvrtke iz Zagreba koja se bavi ugradnjom videonadzora. Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj prišao je prozoru kontejnera, podigao roletu, a potom zavlačenjem podesnog alata obio prozor, ušao u unutrašnjost, djelomično ispremetao stvari te otuđio više kamera za videonadzor, objektiva i nosača nadzornog sustava, nakon čega je istim putem izašao i udaljio se u nepoznatom smjeru. Ovim kaznenim dijelom nastala je prilično velika materijalna šteta, čiji se točan iznos još utvrđuje, no sigurno se radi o iznosu većem od 100.000 kuna – izvjestili su iz goričke policije.

Cijeli slučaj pomalo je i bizaran, budući da se radi o krađi koja je zadala probleme našim kriminalistima, koja je nanijela veliku materijalnu štetu vlasnicima, a kradljivac s plijenom iz ove “akcije” praktički nema što učiniti. Iz tehničkih razloga ne može ga ni iskoristiti, ni prodati, pa ispada da je ovo krađa koja je svima na koje se odnosi donijela isključivo probleme i muke, uključujući i počinitelja…

Osim toga, istaknuto je kako je u noći s petka na subotu provaljeno i u kuću u izgradnji u naselju Bapče. Nepoznati počinitelj provalio vrata, ušao unutra i otuđio motornu pilu i samohodnu motornu kosilicu. Šteta se procjenjuje na oko šest tisuća kuna.

Jedna provala je ovih dana i razriješena, i to ona koja se dogodila u razdoblju između 28. siječnja i 28. veljače. U neuseljenu kuću u ulici Nikole Tesle u Velikoj Mlaki počinitelj je provalio tako što je tjelesnom snagom nasilno obio slabo zaključana vrata i odnio veću količinu aluminijskih naplataka s pripadajućim gumama.

– Naši službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrđeno je da je počinitelj 40-godišnji muškarac iz Zagreba. Kod njega su i pronađeni otuđeni predmeti, koji su vraćeni vlasniku – kažu u policiji.