Prijava

Vaša prijava

Roditelji i učenici iz Kumičića zasadili školski voćnjak


Osnovna škola „Eugena Kumičića“ posljednjeg dana nastave pred proljetne praznike organizirala je Eko dan kojeg su učenici i učitelji obilježili brojnim radionicama te akcijama čišćenja i uređenja školskog okoliša. Cilj im je, kako kažu, bio „uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: OŠ Eugena Kumičića

 

Središnji dio Eko dana svakako je bila zajednička akcija roditelja i učenika škole koji su zajedničkim snagama u dvorištu škole posadili tridesetak različitih voćnih sadnica.

„Škola ima brončani status u Udruzi „Lijepa naša“, a ovo je inicijativa roditelja koji su izrazili želju da se posadi školski voćnjak koji će ostati trajna uspomena svakom razredu.“ – rekla je ravnateljica Snježana Ruklić, te naglasila da će brigu o voćkama voditi eko skupina.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

„Prekrasna inicijativa, pohvaljujemo sve roditelje, djecu i djelatnike škole koji su na ovako odličan način odlučili zaključiti obilježavanje Eko dana. Sva ova djeca koja su danas sa svojim roditeljima posadili voćku, za par godina moći će doći ponosno sa svojom obitelji i reći da je tu i njihovo drvo kao jedna trajna vrijednost. Svakako ćemo kao Grad Velika Gorica uvijek poticati i podržavati ovakve inicijative.“ – istaknuo je Ačkar.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

Djeca su bila presretna jer su svojim rukama nešto posadili, ali i ponosni na svoje roditelje koji su došli pomoći im u tome. Da su i roditelji oduševljeni ovom idejom potvrdila nam je i mama Ivana: „Ovo je jedna jako dobra i pozitivna stvar. Neka djeca su se danas prvi put susrela s ovako nečim. Što znači osjetiti zemlju, posaditi nešto u nju, a na kraju krajeva kako rastu oni, sada će rasti i ta voćka.

Galerija fotografija:


Kurilovec i dalje melje