Prijava

Vaša prijava

Dva penala, jedan bod: Gorica gubila, vodila pa remizirala!


Kad igraju Gorica i Inter, sad je već i definitivno jasno, to teško može biti dosadna utakmica. U prvoj je Inter do pobjede došao u 93. minuti, u drugoj je Gorica gubila pa spektakularno preokrenula, u trećoj su Zaprešićani imali 2-0 već nakon pet minuta, do 20. minute Gorica je smanjila, a Inter dobio crveni, a u četvrtoj… I u četvrtoj je bilo svega. Vodstvo Intera, preokret Gorice iz dva penala, gomila nervoze u domaćim redovima, i gol domaćina za izjednačenje u 79. minuti. Izjednačenje kojim su Gorici izbijena dva važna boda iz ruku, ali nakon svega viđenog u Zaprešiću ove subote takav je ishod vjerojatno i najrealniji.

I ovoga puta vodili su se nogometaši Gorice onom lošom starom navikom da se u ranoj fazi utakmice uvedu u minus. Već u 13. minuti, u prvom ozbiljnijem izlasku Intera prema golu Gorice, domaćin je poveo. Velikogoričanin u žutim redovima, Nikola Rak, koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv “svojih” nabacio je s desne strane, a loptu je iz prve u mrežu proslijedio Rus Serdar Serderov, koji je i u posljednjem međusobnom ogledu zabio Gorici.

Nikako naša momčad nije uspijevala uspostaviti ritam u igri, iako je imala neke situacije pred golom Intera, ali nije to izgledalo onako kako smo navikli u posljednje vrijeme. Pita se tu nešto, naravno, i protivnika, koji je također imao svoje šanse, a u svemu tome presudan trenutak bio je – penal. Poljska kombinacija je sve pripremila, Maslowski je gurnuo loptu u prostor za Zwolinskog, kojeg je Postonjski srušio i sudac Igor Pajač iz Zeline – sve je ovoga puta ostalo u Zagrebačkoj županiji – pokazao je na bijelu točku. Miran i siguran, po principu “golman u jednu, lopta u drugu stranu, bio je Kristijan Lovrić. I odmah potom dobio je i ovacije iz grla nekoliko desetaka goričkih navijača na tribinama zaprešićkog stadiona.

S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, a od prve sekunde odmora zagrijavati se počeo Cherif Ndiaye. Ušao je Senegalac umjesto Michala Maslowskog, Gorica je krenula s dvojicom napadača, a do gola je opet došla na identičan način. Ovoga puta u duelu s desnim bekom Bosecom bio je Lovrić, a sudac Pajač opet je pokazao da je to penal! S njegovim mišljenjem nikako se nisu slagali igrači Intera, okružili su ga sa svih strana i morao je podijeliti nekoliko kartona kako bi prekinuo prigovore… Negodovala je i publika, u čas se stvorila ogromna količina tenzija, ali to nije zasmetalo Lukasza Zwolinskog da zabije za potpuni preokretu u toj 58. minuti.

Pokušali su nakon toga Goričani što mirnije privesti utakmicu kraju, u svemu tome pokušavali su i ukrasti nešto vremena, ubijali ritam, no bez primljenoga gola nisu uspjeli dočekati kraj. Karlo Muhar, još jedan zaprešićki Velikogoričanin, pucao je i izborio korner, iz kojeg je nabacio Brezovec, a Andrej Šimunec najviše je skočio i postavio konačnih 2-2. Do kraja se rezultat više nije mijenjao, iako je mogao, i to obostrano. Odličnu šansu propustio je Cherif Ndiaye, prijetili su i Zaprešićani…

I na kraju, svakome po bod. Neutralni promatrači rekli bi da je tako i narealnije, dok su domaći navijači glasnim negodovanjem ispratili suca Pajača. Gorica je dvadesetak minuta imala sva tri boda u rukama, ali na kraju je ostala bez dva i sad opet gleda u leđa Lokomotivi.  Šesta Gorica ima 46 bodova, peta Lokomotiva 47, treći Osijek i četvrti Hajduk po 50, a do kraja je još šest kola. Što znači da je u igri još 18 bodova. Konačni rasplet kreće, počevši od domaćeg ogleda s Hajdukom u subotu u 16.30 sati, vremena i prostora za nove preokrete ima i više nego dovoljno.