Prijava

Vaša prijava

I Velika Gorica će obilježiti Međunarodni dan plesa


Međunarodni dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa. Hrvatska Svjetski dan plesa obilježava od 1999. godine.

Glavna misao tog dana je podsjetiti javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

U ponedjeljak 29. travnja povodom Međunarodnog dana plesa Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u suradnji s Plesnim klubom Megablast organizira predavanje ‘ Plesni teatar Milka Šparembleka’ u 18 sati.

Predavanje je prilog obilježavanju 70 godina umjetničkog djelovanja Milka Šparembleka koji je tim povodom krajem prošle godine primio Nagradu za cjelokupan doprinos baletnoj umjetnosti.

Na Međunarodni dan plesa biti će i dokumentarni film ‘Šparemlek’, Jakova Sedlara U 17. sati te u 20 sati Moonwalker, film s Michaelom Jacksonom.

Na sva događanja ulaz je besplatan.