Prijava

Vaša prijava

Gorica pobijedila i počistila Bistru, krenula navala na ulaznice za Hajduk


Nakon kup utakmice NSZŽ-a igrane danas između Bistre i Gorice, ekonom i igači HNK Gorice ostavili su svlačionicu u kojoj su boravili u ovakvom stanju. Za svaku pohvalu. Od Gorice bi mogli i morali učiti i drugi.

Riječi su to kojima su iz NK Bistre ispratili našeg prvoligaša nakon što je momčad Sergeja Jakirovića pobijedila 3-1 i izborila polufinale županijskoga kupa. Ekonom Franjo Kovačić Pevec i igrači cijele sezone počiste iza sebe na svakom gostovanju, a ništa se nije promijenilo ni ovoga puta. Maksimir, Poljud, Rujevica ili Bistra, kriteriji su isti…

A prije nego što su počistili svlačionicu i još jedanput potvrdili da se ovdje radi o malo drukčijem klubu, Goričani su i na terenu odradili posao bez većih problema. Jakirović je na teren poslao “rezerviste”, igrače koji su u posljednje vrijeme manje igrali, tako da je na Bistru istrčao sastav Čović – Musa, Moro, Ljubisavljević, Krizmanić – Marina, Miya – Šroler, Deaconu, Špičić – Ndiaye.

Već u petoj minuti Gorica je povela preko Rumunja Ronalda Deaconua, dominirala je i mirno držala prednost, a na 2-0 povisio je Farouk Miya u 60. minuti. Sve dvojbe, ako su uopće i postojale, otklonio je Cherif Ndiaye u 74. minuti. Sve što se nakon toga dogodilo je počasni gol domaćina, koji je u 89. minuti zabio za konačnih 3-1 i prolazak Gorice u polufinale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Kroz ovo se natjecanje klubovi bore za pretkola Hrvatskog kupa sljedeće sezone, zbog čega je posebno važno odraditi i ovaj dio posla, odnosno izbjeći šokove slične lanjskima, kad je u polufinalu Strmec izbacio tad drugoligaša Goricu. Do cilja su još dva koraka, budući da samo osvajač županijskoga kupa ide u nacionalni kup.

Utakmica protiv Bistre poslužila je i kao najava za ono što Goričane čeka u subotu. Na naš Gradski stadion stiže splitski Hajduk, izravni konkurent za ulazak u europska natjecanja, u susretu koji će, sad je već jasno, pratiti jako lijepo ispunjen stadion. Najavljuje se dolazak velikog broja gostujućih navijača, a ulaznice se prodaju – sjajno! Već prvoga dana pretprodaje “planulo” je više od 1500 ulaznica, što znači da bi se lako moglo dogoditi da na dan utakmice ulaznica naprosto više neće biti.

I zato iz kluba pozivaju sve zainteresirane da što prije dođu do svoje ulaznice, i to na jedan od dva raspoloživa načina. Prvi je došetati do zapadne tribine, ispod koje je blagajna, otvorena svakoga dana od 10 do 13 te od 16 do 18 sati. Drugi način ne zahtjeva šetanje, nego klikanje. Ulaznice se, naime, i ovoga puta mogu kupiti na ulaznice.hr, i to na OVDJE.

Prema svemu sudeći, sprema se spektakl…