Prijava

Vaša prijava

Upisi kreću od početka svibnja: Šest vrtića, 500 mjesta za male Goričane


Čim počne svibanj, čim odradimo prvomajske roštilje, stiže vrijeme u kojem će mnogima glavna želja biti – upisati dijete u vrtić. U gradu poput Velike Gorice, punom djece i mladih, mnogi će brinuti takve brige, što je za jednu ovakvu sredinu uvijek dobra vijest. Djece ima, a bit će za njih i mjesta u vrtićima…

– Prijave za upise u Gradske dječje vrtiće Velika Gorica počinju 2. svibnja i traju do 15. svibnja. Obavezni su online upisi aplikacijom koja je dostupna na službenoj gradskoj stranici gorica.hr, kao i na službenim stranicama svakog pojedinačnog dječjeg vrtića – rekao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar i dodao:

– Uz obavijest je dostupan i plan upisa, iz kojeg je vidljiv broj slobodnih mjesta, s obzirom na dob djece. Ukupno je raspoloživo oko 500 mjesta u četiri gradska i dva privatna vrtića.

Sve detaljne informacije roditelji mogu pronaći na stranicama vrtića, dostupne su i jasne, a ove godine veliko će im olakšanje biti činjenica da neće morati fizički doći u bilo koji vrtić kako bi prijavili dijete.

– Jedini smo grad u Hrvatskoj koji je omogućio e-upise i tako olakšao roditeljima prijavu. Uz digitalni oblik upisa, naravno, dolazi i transparentnost cijelog postupka, što je također važno. Objava će biti koncem svibnja, kad će roditelji s papirima ipak morati doći u pojedini dječji vrtić – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Ačkar.