Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Znali smo gdje je Hajduk najtanji… I baš jako želimo Europu!


Još prije mjesec i pol dana rekao sam da će o putnicima za Europu odlučivati zadnje kolo. Svi igramo međusobno i bit će tu još puno uzbuđenja. Mi jako želimo plasirati se u Europu, a to smo danas i pokazali, rekao je trener Gorice Sergej Jakirović nakon velike pobjede protiv Hajduka (3-0)

Hvalio je svoje igrače, isticao da je ponosan na njih, govorio kako je ovo putokaz kako ići dalje, potvrda da su svi zajedno na pravom putu, da tako treća nastaviti… Nije tip koji će likovati u bilo kojem trenutku, nije ni od onih koji će podijeliti “packe” gostima zato što su oštetili vrata svlačionice (?!), ali nije mogao sakriti sreću, zadovoljstvo i ponos. Zbog rezultata, ali i zbog činjenice da je trenerski utakmicu pripremio briljantno! Evo, taj Miya, junak utakmice, već jako dugo nije bio starter, a Hajduka je riješio u dva, tri poteza.

– Tako to ide. Nanjušim, odšmekam tko bi u kojem trenutku mogao najbolje odigrati. Znali smo kako Hajduku igra, znali smo i gdje je najtanji, i baš smo mu tu parirali. O čemu točno govorim? Ne bih o tome, sami pokušajte otkriti… Puno smo razgovarali s Miyom, presjekao ga je onaj crveni karton protiv Lokomotive pa se malo izgubio, ali znali smo što može. Kao i naša obrana, koja je u ovom sastavu već igrala dobro protiv Hajduka – govorio je Jakirović pred oduševljenim domaćim i gotovo šokiranim splitskim novinarima.

Gosti su primjetili da Gorici baš ide protiv Hajduk, da ima dva remija i dvije pobjede ove sezone.

– Tako ispada. Od samog početka nismo dali Hajduku priliku ni prostor da se razigra. No opekli smo se mi već dosta puta na ‘malim’ utakmicama. Evo, u Zaprešiću u prošlom kolu nismo zaslužili ni onaj jedan bod… Liga je baš izjednačena, svatko može dobiti svakoga, no važno nam je da sami odlučujemo o svojoj sudbini – rekao je Jakirović pa pohvalio sjajnu atmosferu na stadionu.

– Bili smo baš koncentrirani, a puno publike na tribinama bilo nam je dodatni motiv. Žao mi je samo što Zwolinski nije zabio i četvrti gol, najviše zbog njegove borbe za prvog strijelca lige – dodao je još Sergej, primio još malo čestitki pa krenuo sa stožerom u prve analize, onako s nogu.

I svjestan je da ga tek sad čeka pravi posao. Trebat će spustiti loptu na zemlju i pripremiti momčad za utakmicu sljedećega kola, bitno drukčiju od ove. Ide se u goste Rudešu, fenjerašu, a to su uvijek osjetljive utakmice. Treba odraditi posao, a u ovoj ligi toga, odrađivanja posla, zapravo nema. Još pet koraka ostalo je do europskog sna, Sergej Jakirović i društvo očito znaju kako ga i dosanjati…