Prijava

Vaša prijava

Nagovor na poeziju: razgovor s pjesnikinjama u goričkoj knjižnici


U sljedećih nekoliko petaka saznajte što ima novo na domaćoj poetskoj sceni! Događanja vezana uz izložbu „Papir, škare, knjiga“ započela su otvorenjem izložbe u Galeriji Galženica u petak 26. travnja 2019. u 19.00 sati. Ovaj tjedan, u petak 3. svibnja u 19.00 u Dvorani Galženica gostuju pjesnikinje Sonja Manojlović, Suzana Matić i Lara Mitraković.

Nadalje, petak nakon, 10. svibnja u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Seid Serdarević – alfa i omega nakladničke kuće Fraktura, održat će predavanje „Kako nastaje knjiga“ u kojem ćemo saznati što je sve potrebno kako bi knjiga našla svoj put od pisca do čitatelja, te ponešto o problemima suvremenog izdavaštva. Zadnje događanje u nizu ugostit će pjesnikinje Moniku Herceg, Luciju Butković i Lidiju Deduš u petak 17. svibnja u 19.00 sati u Dvorani Galženica.

Nastavlja se zanimljiv set druženja s književnicima, a dobrodošli su svi ljubitelji književnosti. Razgovore s autoricama moderirat će književna prevoditeljica Romana Perečinec koja se potrudila dovesti u Veliku Goricu već dokazano dobra, ali i neka svježa pjesnička imena.