Prijava

Vaša prijava

Grad Velika Gorica subvencionira deficitarna zanimanja


Dobre vijesti stižu za učenike koji se po završetku osnovnoškolskog obrazovanja odluče obrazovati u trogodišnjem strukovnom srednjoškolskom programu! Za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva gradonačelnik Dražen Barišić raspisao je ‘Natječaj za dodjelu Stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda za nadolazeću školsku godinu školsku godinu 2019./2020’. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno za 10 mjeseci, a računajući od 1. rujna 2017. će dobiti 30 učenika koji se odluče pohađati trogodišnji program obrazovanja. Ne biste vjerovali koliko je deficitarnih zanimanja na tržištu rada!

Manjka čak 38 zanimanja: alatničar, armirač, autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, CNC operater, cvjećar, dimnjačar, elektroinstalater,elektromonter, elektroničar-mehaničar, fasader, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, keramičar-oblagač, konobar, krojač, krovopokrivač i izolater, kuhar, limar, mesar, monter građevinskih elemenata, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, slastičar, soboslikar-ličilac, staklar, strojar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar i zlatar.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja koji imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje tri godine i državljani su Republike Hrvatske.

Prijave će se zaprimati od 1. do 29. rujna, a više informacija o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji možete naći na službenim stranicama Grada.