Prijava

Vaša prijava

FOTO Lada Rojc na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene


Svjetsko nogometno prvenstvo za žene održat će se u Francuskoj, od 6. lipnja do 07. srpnja 2019.godine. Sudjelovat će 24 reprezentacije i utakmice će biti odigrane u 9 gradova. Na ovoj svjetskoj sportskoj manifestaciji sudjelovat će i Velikogoričanka Lada Rojc, kao jedna od FIFA-inih tehničkih instruktorica za sutkinje.

 

30.04.2019. Velika Gorica. Lada Rojc na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene. Foto: Arhiva Lade Rojc.

Lada, profesorica zemljopisa i povijesti u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, pripreme za spomenutu svjetsku smotru započela je već u veljači odnosno ožujku, tako što je sudjelovala na dva turnira u organizaciji FIFA-e u Dohi (Glavni grad države Katar). Cilj je bio upoznati instruktor(ic)e s VAR tehnologijom koja je korištena prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Sutkinje koje su izabrane da sude na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj usvajale su protokol po kojem se koristi VAR tehnologija na utakmicama.

Utakmice će suditi 27 sutkinja i 50 pomoćnih sutkinja iz cijelog svijeta, a iz Hrvatske je pozvana pomoćna sutkinja Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta. Lada će u Francusku otputovati 10 dana prije početka prvenstva, jer će morati još apsolvirati pripremni seminar.

Galerija fotografija