Prijava

Vaša prijava

Gorica za Josipa! Pomozimo zajedno da se oporavi od teške nesreće…


Jedan trenutak nepažnje, jedan splet nesretnih okolnosti, u jednoj je sekundi prošloga ljeta doveo do teške nesreće, u kojoj je nastradao 25-godišnji Josip Filipović iz Turopoljske Petrovine. Prilikom skoka u more teško je ozlijedio vratnu kralježnicu, nakon čega je ostao paraliziran od vrata naniže. I tu je počela teška borba Josipa i njegove obitelji, borba za što uspješniji oporavak, za šansu za što normalniji život. Skupa i zahtjevna borba…

Gotovo godinu dana poslije, Josip je na liječenju u Varaždinskim Toplicama, no napredak je, nažalost, minimalan. U ovoj fazi može pomicati jedino lijevu ruku. Za svaki daljnji napredak Josipu je hitno potrebno liječenje pomoću robotske neurorehabilitacije, čiji je trošak procijenjen na otprilike 200 tisuća kuna. Riječ je o ogromnom iznosu, kojeg obitelj teško može sama pokriti, ali zato su tu dobri ljudi, koji mogu pomoći Josipu.

U akciju skupljanja sredstava uključila se ovoga puta i HNK Gorica, u kojoj su odlučili prihod od prodanih ulaznica za utakmicu protiv Istre 1961 u petak donirati za Josipovo liječenje. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 20 kuna, i to isključivo na dan utakmice, počevši od 14.30 sati, dva sata prije početka utakmice. Također, svi gledatelji moći će pomoći Josipu u njegovoj borbi i dobrovoljnim donacijama, pri čemu će, naravno, svaka kuna jako dobro doći.

Spoj je to koji je sasvim prikladan, budući da je Josip cijelog života bio strastveni nogometaš i navijač kluba iz svoga grada, koji će mu ovom prilikom, u suradnji s navijačima, pokušati pomoći što je više moguće da dobije priliku da mu se stanje poboljša. Termin utakmice je petak u 16.30 sati, na kraju radnoga tjedna, a i vremenske prognoze kažu da će to biti jedan od rijetkih danan ovoga tjedna u kojem neće biti kiše. Sve je, dakle, idealno da ljudi dođu na stadion, odvoje tih 20 kuna, daju podršku nogometašima Gorice u jednoj od posljednjih utakmica nezaboravne sezone, a ujedno i pokažu da imaju veliko srce.

Pomozimo Josipu zajedno…