Prijava

Vaša prijava

Super Tompa brani sve živo, Gorica “razmontirala” Varaždin


Četiri kola ostala su do kraja sezone, rukometaši Gorice doputovali su u Varaždin s dva boda više od protivnika, ali i s jasnom namjerom da već ovom utakmicom riješe sve dvojbe po pitanju borbe za ostanak. I upravo to su učinili! Fenomenalno, dominantno, u velikom stilu, došli su do pobjede koja je konačan dokaz da su problemi iz prvog dijela sezone i definitivno prošlo svršeno vrijeme. Završilo je 33-19, velikih 14 golova razlike za Goricu, u utakmici u kojoj je dominirao jedan poseban sportaš.

Tomislav Sladoljev, golman Gorice – o njemu je riječ – skupio je čak 21 obranu, potpuno je izdominirao utakmicom i pokazao da je teška ozljeda također samo relikt prošlosti. Prošlog ljeta doživio je nesreću u kojoj je teško ozlijedio glavu, bio je čak i u induciranoj komi, ali hrabri Tompa vratio se rukometu i danas je gotovo nevjerojatno da je sve to iza njega. U posljednjih 13 minuta prvog poluvremena protiv Varaždina nije primio ni jedan jedini gol, a konačni učinak od 21 obrane apsolutno je impresivan.

– Je, krenulo me, iako nisam imao pojma da je bilo baš toliko obrana, tek su mi poslije utakmice rekli. Ne brojim ja to… Međutim, prije svega moram pohvaliti ovo društvo ispred mene, dečki su odigrali stvarno fantastičnu obranu, bili su baš izvrsni. A kad je tako, kad je obrana takva, naravno da je i meni puno lakše – rekao je Tompa, koji danas više ne osjeća nikakve posljedice problema starih nekoliko mjeseci.

– Sve je stvarno super, da kucnem u ovu svoju glavu, ha, ha, ha… Sretan sam što je sve prošlo dobro, što sam se vratio i, naravno, što smo uspjeli u tom našem cilju da ostanemo u ligi. Nedostaje nam još jedan bod da i teoretski sve riješimo, nadam se da ćemo uspjeti u tome već u subotu, kad igramo doma protiv Zameta – kazao je Sladoljev.

Ponajviše zahvaljujući njemu Gorica je već u 15. minuti imala nedostižnih 12-3, na poluvremenu je vodila 12 razlike (17-5), a u nastavku je tu prednost održavala i još je malo povećala. Laljek je predvodio goričke strijelce sa sedam golova, pratili su ga Ćavar sa šest, Ceković, Ljubić i Vrdoljak sa po pet… Svaki od igrača odradio je svoj dio posla.

– Vjerovao sam da ćemo dobiti, ali naravno da ni ja baš nisam očekivao pobjedu od 14 razlike. Nakon svega je teško bilo što dodati, rezultat sve govori, tako da mogu samo čestitati svojim dečkima na izvrsnoj partiji. Odigrali smo stvarno jako dobro u obrani, a i ono što je prošao, Tompa je obranio – istaknuo je trener Andrija Nikolić, koji nije mogao zaobići junaka utakmice s još nekoliko rečenica.

– Tompa je izvrstan golman, ali i sjajan čovjek. Jako puno znači ovoj momčadi, sjajno ga je vidjeti na golu nakon svega što je prošao i nadam se samo da će i dalje biti s nama, da će i u budućnosti čuvati gol Gorice – kazao je Nikolić.

Došao je Andrija na klupu Gorice kao dio suradnje sa PPD Zagrebom, preuzeo je momčad u teškom trenutku, prebrodio teške trenutke u početku, ali na kraju je došao na svoje.

– Čim sam došao, sjetit ćete se, govorio sam da ova momčad ima kvalitetu i da može puno više, da može igrati puno bolje nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone. Sad se to i potvrdilo, na koračić smo od ostvarivanja našega cilja, mirnog ostanka u ligi, a onda idemo raditi planove za budućnost – najavio je Nikolić.

Do kraja sezone još su tri utakmice, Gorica u završnicu ulazi kao vodeća momčad Lige za ostanak s 21 bodom. U leđa joj gledaju Zamet (20) te Sesvete (18), Varaždin (17) i Rudan Labin (17), trojac među kojim će se tražiti drugi putnik u drugu ligu. U kojoj će, to je odavno jasno, sljedeće sezone igrati i Rudar iz Ruda, koji drži posljednje mjesto sa samo pet bodova.