Prijava

Vaša prijava

Doznajte ‘Kako nastaje knjiga?’ ovog petka!


U okviru projekta „Papir, škare, knjiga“, ovog je petka gost predavač Seid Serdarević, dobitnik brojnih priznanja za svoj urednički rad, među kojima se ističe odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, koje za zasluge promicanja francuske književnosti i kulture dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Francuske.

Serdarević je glavni urednik Frakture, jedne od najuspješnijih nakladničkih kuća u Hrvatskoj, a koju vodi sa suprugom Sibilom. Od male je manufakture Fraktura izrasla u jednog od najcjenjenijih nakladnika u europskim razmjerima. Među autorima i knjigama koje objavljuju ima velikih i značajnih autora poput Amosa Oza, Thomasa Manna i Imre Kertesza, popularnih poput Stiega Larssona ili Carlosa Ruiza Zafona, a ima i domaćih klasika poput Mirka Kovača, Daše Drndić ili Miljenka Jergovića. Poznati su i po tome da su spremni dati priliku i autorima koji tek ulaze u svijet književnosti. Nedavno objavljena zbirka poezije tzv. grupe 90+ „Netko podvikne, djeca odrastu“ slikovito svjedoči o tome.

Kako se odlučuje o tekstu koji će u konačnici biti preuzet za objavljivanje? Što bi svatko tko se sprema objaviti knjigu trebao znati? Što je presudno da bi neki tekst našao svoje mjesto među koricama i došao do čitatelja? U razgovoru sa Seidom Serdarevićem, u petak 10. svibnja u 19.00 sati, u Središnjem odjelu za odrasle na već poznatoj adresi – Zagrebačka 37, dobit ćemo odgovore na pitanje ‘Kako nastaje knjiga?’ u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.