Prijava

Vaša prijava

Druga gastro-etno biciklijada u Novom Čiču


Druga po redu gastro-etno biciklijada održat će se 19. svibnja s početkom u 13 sati. Prijave kreću od 12 sati. Općina Orle će na dijelu ture sudionike dočekati s osvježenjem. Predviđeno trajanje bicikliranja je oko 1 sat i 30 minuta.

Predsjednik KUD-a Novo Čiče, gospodin Stipo Duvnjak s entuzijazmom nam je otkrio program biciklijade, koji će ove godine biti još bogatiji, a truda oko organizacije ne izostaje.

– Manifestacija sadrži tri segmenta, prvi je rekreativna biciklijada gdje mogu sudjelovati djeca i roditelji, zatim gastro dio kojim se promovira turopoljska kotlovina, šaran i odojak, te etno zbog drvenih tradicionalnih kuća ovog Etno naselja. Odaziv na prvoj biciklijadi dao nam je poticaj i spoznaju da ovo pto radimo, radimo dobro – Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Novo Čiče.

Tura biciklijade:

Novo Čiče – Lazina Čička – Črnkovec – Lekneno – Strmec Bukevski – Obed – Bukevje – Čret Posavski- Ribnica – Jagodno – Novo Čiče

Poučeni iskustvom od prošle godine, organizatori biciklijade krenuli su s pripremama prije mjesec dana, a kako bi znali koliko će sudionika zaista doći, da se osigura dovoljno hrane za gastro dio ove manifestacije, svi zainteresirani ljubitelji bicikliranja mogu se prijaviti OVDJE.

Podsjetimo, na prvoj biciklijadi u Etno selu Novo Čiče, biciklisti su stazu dugu 24 kilometra, koja je također vodila kroz Donje Turopolje i Posavinu, prešli za otprilike dva sata. Organizatori su bili presretni zbog neočekivano velikog odaziva, ujedno uvjerivši se kako sagrađeno Etno naselje služi svojoj svrsi.