Prijava

Vaša prijava

Idealan dan za stadion: Igrači i navijači zajedno na Istru, za našeg Josipa!


Igrači i navijači, zajedno smo jači…, kaže jedan od stihova jedne od pjesama kojom uporni i beskompromisni Šljakeri i Gorica Good Boysi ovog proljeća daju podršku nogometašima Gorice.

Taj je stih, ako ga smijemo “ukrasti” za ovu priliku, zapravo i idealan opis onoga što nas čeka u petak poslijepodne na goričkom Gradskom stadionu. Nogometno gledano, igra se iznimno važna utakmica, jer u ovih 90 minuta Gorica jednostavno mora pokušati napraviti sve da uzme tri boda i ostane u borbi za europska mjesta. Ljudski gledano, idealna je ovo prilika da se dolaskom na utakmicu i kupnjom ulaznice za samo 20 kuna pomogne Josipu Filipoviću, mladiću iz Petrovine kojem je potrebna rehabilitacija nakon teške ozljede koja ga je paralizirala od vrata naniže.

– Jako, jako važna utakmica je pred nama, jedna od onih u kojima bi svakako trebalo uzeti tri boda. I mislim da ćemo u tome uspjeti. Zapravo, uvjeren sam u to – ambiciozan je i optimističan Cherif Ndiaye, senegalski napadač koji je donio novu dimenziju igri Gorice svojim dolaskom ove zime.

Upravo je Cherif bio junak posljednje pobjede Gorice protiv Istre. U Puli je završilo 3-0, a simpatični Senegalac zabio je dva gola, od kojih je teško odlučiti koji je bio bolji, posebniji…

– Ne želim uopće govoriti u tom kontekstu. Nisam važan ja, nisu važni moji golovi ni prethodne utakmice. Važno je samo da kao momčad budemo pravi i da svi zajedno ostvarimo cilj koji je pred nama, da izborimo ulazak u Europu – kaže Cherif, koji puno više voli govoriti na terenu nego pred mikrofonima.

Situacija u momčadi nije idealna, nedostaju ozlijeđeni Joey Suk, ponajbolji igrač Gorice ovog proljeća, a neće biti ni kartoniranih, kapetana Čagalja i veznjaka Maloče, pitanje je i što je s onima koji vuku lakše ozljede… Sve u svemu, ovi koji istrče na teren morat će dati i malo više nego što mogu da bi “sakrili” sve te izostanke. Jer, jasno je to odavno, nema veze tko je s druge strane, u HNL-u ove sezone doslovno svatko može pobijediti svakoga.

– Liga je jako dobra, s puno kvalitetnih momčadi. Dobro, Dinamo je svijet za sebe, ali svi ostali su vrlo blizu, nema nepobjedivih protivnika. I za mene osobno je liga jako dobra, pogotovo sad, kad sam prošao početnu fazu adaptacije. Sve je sjajno, još samo da ostvarimo taj svoj cilj – reći će još Cherif Ndiaye prije nego što sa suigračima i stožerom krene u posljednje pripreme za dolazak Istre.

Protiv koje će Goričane, uvjereni smo, podržati velik broj ljudi. Goričane i jednog Goričanina, našeg Josipa… Ajmo, svi na stadion!