Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Nametnuli smo si pritisak, a neki igrači s tim se očito teško nose…


Živcirao se trener Gorice Sergej Jakirović punih sat vremena, zajedno s navijačima, vrtio je opcije i pokušavao pronaći način kako probiti obranu Istre, kako anulirati minus iz 31. minute… Već četiri minute poslije napravio je prvu izmjenu, na poluvremenu drugu, odmah nakon gola za vodstvo i treću. I na kraju je nekako “iskemijao” pobjedu koja je rezultatski ispala vrlo uvjerljiva. Međutim, izvedba njegovih igrača u prvih 60 minuta nije tome vodila…

– Sigurno da prvo poluvrijeme nije bilo na nivou s naše strane, da nam je Istra stvarala probleme. Gosti su igrali u sustavu na koji se mi nismo uspjeli prilagoditi na vrijeme, bekovi nisu ‘radili’ onako kako smo planirali, imali smo problema i s preuzimanjem igrača u sredini, curilo je po našoj desnoj strani… – rekao je Jakirović i nastavio:

– Taman kad sam planirao ubaciti Cherifa, primili smo gol, što nas je dodatno šokiralo, ali na poluvremenu smo se malo presložili i dogovorili se da ćemo dati sve od sebe u drugih 45 minuta. Željeli smo preokrenuti utakmicu, a dečki su to i napravili. Na kraju smo zasluženo pobijedili.

Jakirović je već na početku poluvremena napravio dvije zamjene u potrazi za preokretom… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nije bilo ugodno u trenucima dok je Istra, iako je imala igrača manje, relativno sigurno čuvala vodstvo. Gorica je samo rijetko prijetila, puno je bilo pogrešaka, na trenutke i početničkih… Pristisak koji je donijela borba za Europu kao da je uzeo svoj danak.

– Moguće je da su nas stavili pod pritisak, ali to je već do svakog igrača individualno… Mi smo si nametnuli pritisak tog četvrtog mjesta, a vidim da je taj pritisak na nekima ostavio traga. A ako želiš napredovati na vrhunskoj razini, s time se moraš znati nositi. Iako, logično je da nas je šokirao taj gol Obenga – govorio je Jakirović, mirno i staloženo.

Bunio se njegov kolega Igor Cvitanović na suđenje, prosuo je solidnu količinu žuči, ali Jakir o tome nije želio previše. Iako je pitanja bilo, prije svega na račun isključenja Markusa Pavića, koje gosti smatraju dvojbenim.

– Vidio sam da je golman izašao, Zwolinski ga je prošao, gol je prazan, a to je izgledna prilika za postizanje gol, kako se to naziva. Koliko je tu bilo još igrača Istre, kako se to tretira, ne mogu komentirati. Nema smisla, ne mogu to promijeniti niti utjecati na odluke sudaca – logično rezonira trener Gorice, a sličan odgovor ponudio je i na sljedeća dva pitanja.

Prvo: što kažete na velik broj žutih kartona?

– Valjda je sudac procijenio da je preoštra igra. To je njegov kriterij, njegova stvar…

I drugo: je li Cherif Ndiaye bio u zaleđu kod prvoga gola?
– E, to ne znam, nisam mogao vidjeti iz svoje pozicije.

Četiri različita strijelca zabila su golove u visokoj pobjedi na kraju… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

I tu je priča o suđenju konačno prestala. Za kraj je još Jakirović pogledao prema naprijed, prema srijedi u Maksimiru. Ogled s Dinamom na rasporedu je od 18 sati.

– Imamo dva, tri igrača s tri žuta kartona, zarotirat ćemo malo, i idemo se nadigravati s prvakom. I čestitati im usput na svemu što su napravili. Naša najvažnija utakmica je Osijek u nedjelju – zaključio je Sergej.