Prijava

Vaša prijava

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire vozače vozila na dva kotača


Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcija nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala. Kontrolirat će se brzina motocikala, korištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, istek važenja prometne dozvole, vožnju neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava na vožnju, upravljanje bez odgovarajuće kategorije, isticanje registarskih pločica i tehničku ispravnost vozila. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Policija će nadzirati i bicikliste koriste li biciklističke staze i trake, a sankcionirat će vožnju po nogostupu, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenje ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenje svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti.

Sankcionirat će se vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila, kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.

– Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala – poručili su iz PUZ-a.