Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Borit ćemo se za Europu do kraja, ali imamo mi i još jedan cilj…


Odigrali smo vrlo, vrlo ozbiljnu utakmicu, dominirali od početka do kraja, bili puno bolji i zasluženo pobijedili. Možda je pobjeda mogla biti i uvjerljivija, ali zadovoljan sam i rezultatom i igrom. Moji igrači pokazali su da žele odigrati prvenstvo do kraja na maksimalnom nivou, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon što je njegova momčad pobijedila Goricu na Maksimiru 3-1.

Ambiciozno je Gorica otišla na noge prvaku, vjerujući da se tu može nešto napraviti, ali na terenu to baš i nije tako izgledalo. Dinamo u najjačem mogućem sastavu, maksimalno motiviran i ozbiljan, bio je prevelik zalogaj. Četiri utakmice s “modrima”, četiri poraza… Iako su Jakirović i Bjelica privatno prijatelji, primjetio je netko.

– Mi gledamo samo sebe, želimo svaku utakmicu pobijediti, neovisno tko je na drugoj strani. Je, Jakir mi je prijatelj, ali ne znam što uopće reći o tome. Tu brzo počinjemo sumnjati u nečiju profesionalnost, a mislim da smo mi pokazali da smo mi ove godine pokazali jako puno profesionalnosti. Gledamo svoje interese u svakoj utakmici, pa tako i u ovima nakon što smo osigurali naslov. Ne gledamo tko nam je protivnik i za što se bori. Jakir i ja smo nakon utakmice opet prijatelji, ali zna on mene jako dobro. Nije bilo popusta ni za Cvitanovića, koji mi je također prijatelj, kao ni za jednog drugog kolegu. Nitko nema pravo ni pomisliti da će Dinamo pod Bjelicom u bilo koju utakmicu istrčati pod ‘ručnom’ – odlučan je trener Dinama.

Čestitao mu je i prijatelj Jakir, kojem nije padalo napamet biti razočaran nakon jednog ovakvog poraza.

– Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. U prvih 20 minuta nisam bio zadovoljan agresivnošću i energijom, nije to bilo na razini koju želimo, što je Dinamo vrlo lagano i jednostavno iskoristio i poveo 2-0. Vratili smo se tim golom Cherifa, u svlačionici smo se pokušali još malo presložiti, dobiti s ulaskom Marine dodatnu energiju, pa tražili šansu da dočekamo Dinamo na krivoj nozi, no nismo uspjeli. Dinamo je to do kraja lagano iskontrolirao, imao je i još dosta šansi, Kahlina je opet bio jako, jako dobar, a rezultat svega je zaslužena pobjeda Dinama – priznao je Jakirović, koji je Dinamov sastav shvatio kao kompliment:

– Izgubili smo sva četiri puta, ali zadovoljan sam što smo barem uspjeli zabiti gol iz igre, jer kad sam vidio sastav Dinama… To je nama dokaz da nas respektiraju, ali znali smo odmah da će biti jako teško. Bili su vrlo motivirani i, eto, nismo uspjeli. No dobro, odigrali smo četiri dobre utakmice protiv njih, treba samo raditi dalje i vjerovati da se može nešto uzeti u budućnosti.

Nakon što je utakmica završila, gorički tabor pažnju je usmjerio na osječki Gradski vrt, nadajući se da će Rijeka nešto napraviti, uzeti bod ili sva tri, pa tako pomoći Goričanima u borbi za Europu. Nažalost, od takvog raspleta nije bilo ništa, Osijek je pobijedio i otišao na šest bodova viška u odnosu na petu Goricu. I sad je jedina opcija da naša momčad dobije Osijek doma u nedjelju (19 sati), uzme tri boda protiv Lokomotive u zadnjem kolu, a pritom se mora i dogoditi čudo u Osijeku, gdje bi Inter morao pobijediti domaćina… Europa je trenutačno daleko, ali nije nemoguće. I veća čuda su se događala.

– Probat ćemo iz te posljednje dvije utakmice izvući najviše što se može. Ako i ne uspijemo, svejedno smatram da je ovo fantastična sezona za nas – mirno kaže Jakirović, koji je pred svoju momčad postavio još jedan cilj:

– Saznao sam podatak da je dosad najbolji debitant bio RNK Split, koji je u svojoj prvoj sezoni osvojio 54 boda, završio kao treći na tablici i ušao u Kup Uefe. Mi imamo cilj to dostići i prestići ako se može, fali nam još samo jedan bod. No i to treba zaslužiti na terenu. Važno je da imamo priliku.

Uspije li Gorica pobijediti Osijek u nedjelju, i službeno će biti u borbi za Europu do posljednjega kola. Što je, jasno, čudesan uspjeh. Dogodi li se još pritom neko čudo – može i Hajduk izgubiti od Istre u sljedećem kolu, pa pasti u Maksimiru u posljednjem?! – senzacionalna sezona bit će zaključena na najbolji mogući način. Ako ne, idemo dalje, prema sljedećoj sezoni, prema novim izazovima… I, kao što je rekao i trener, dao Bog da i sljedeća bude kao ova!