Prijava

Vaša prijava

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva


Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prva mjesta.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 


DOPUNSKI RAD ZA UČENIKE 4. RAZREDA