Prijava

Vaša prijava

Uručeni ugovori udrugama u kulturi


Udrugama koje svojim kulturno-umjetničkim djelovanjem oplemenjuju život u našem gradu i njeguju našu tradiciju danas su uručeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava za njihove aktivnosti. Kao i svake godine Grad Velika Gorica financijski će poduprijeti njihov rad. Iz proračuna za tu je namjenu izdvojeno 980 tisuća kuna.

– Svake godine, pa i ove, potpomažemo rad udruga u kulturi, a kojima se oblikuju naše tradicionalne vrijednosti. Na taj se način zapravo promiče ugled našega grada i visoki standard života, kako u kulturnom smislu, tako u socijalnom i civilnom, ne samo na području našega grada nego i na okolnom području, te po cijelom svijetu. Zahvaljujemo im se na mukotrpnom radu svih ovih godina, te se radujemo i odazivamo njihovim događanjima tijekom cijele godine – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Predsjednik zajednice kulturno-umjetničkih udruga Vladimir Štarkelj preko 20 godina vodi ovu zajednicu, ističe kako je poštivanje umjetnosti naših predaka jedan od najvažnijih ciljeva.

– Preko dvadeset godina vodim ovu Zajednicu, kroz koju djeluje 11 folklornih društava, dvije udruge mažoretkinja, dva zbora te male vokalne sastave. Kao tim, vrlo demokratski postignemo dogovore. Ono što vidite na sceni rezultat je višemjesečnih uvježbavanja. Tradicijska kultura temelj je naše kulture, no jednako je bitno održati i suvremene plesove,glazbu i sve ono što odlikuje suvremeno društvo.  – predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga, Vladimir Štarkelj.

Među tradicionalnim udrugama, naišli smo na mlade snage goričkog kulturnog života, Anu Katulić. Ana je izrazila zadovoljstvo što Grad prepoznaje i nove smjerove u izvedbenim umjetnostima, a upravo to nudi Plartforma.

– Prisutna sam kroz kulturne projekte u svome gradu i šire kroz zadnjih sedam, osam godina. Trenutno u pripremi imamo dva projekta u ovoj godini,a kroz koje se referira na edukaciju djece u osnovnim školama kroz čitanje lektire, te zaštitu okoliša, inovativne prakse u reciklaži i re-useu otpadnih materijala. Otvaranje obrta potaklo me da se apliciram na razne projekte i u županiji, ministarstvu i slično, odnosno, da od kulture počnem i živjeti – istaknula je Ana Katulić osnivačica obrta ‘Plartforma-za medije i izvedbene umjetnosti’.


12. međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja