Prijava

Vaša prijava

U Obedu i Veleševcu niknule divlje deponije


U Općini Orle upalio se crveni alarm nakon što su na području naselja Obed i Veleševec niknula nova divlja odlagališta otpada. Tako su tone građevinskog i glomaznog otpada, umjesto za to predviđenih lokacija, završila u prirodi.

– Općina Orle je u proteklih par godina uložila velike napore i financijska sredstva za sanaciju i čišćenje divljih deponija. Unatoč tome, u zadnje se vrijeme učestalo ponavlja isto nepropisno odbacivanje otpada. Napominjemo da su za počinitelje koji nepropisno odlažu otpad propisane visoke novčane kazne, a ako je počinitelj nepoznat, obveza je jedinice lokalne samouprave sanacija takvih deponija.Sanacije deponija financiraju se iz sredstava našeg zajedničkog proračuna, a smatramo da bi tako utrošena sredstva svakako mogla imati bolju namjenu – poručili su iz Općine Orle.

Foto: Općina Orle

Kako bi se stalo na put nesavjesnim pojedincima i zaustavila praksa bacanja otpada u okoliš, na sporne lokacijama nedavno su postavljene nadzorne kamere. Iz Općine su pozvali građane da prijavljuju počinitelje, koji svojim postupcima krše zakone i uništavaju prirodno bogatstvo toga kraja.

– Apeliramo na stanovnike da čuvaju svoj okoliš, da se pridržavaju uputa o odlaganju i odvajanju korisnog otpada te da kontaktiraju ovlaštene sakupljače, ako imaju potrebu za zbrinjavanjem neke posebne vrste otpada – dodali su iz Općine.

Foto: Općina Orle