Prijava

Vaša prijava

FOTO Prve dame HNK Gorice! I one su odigrale svoje u čudesnoj sezoni…


Ako je istinita ona stara, možda i pomalo ofucana izreka da iza svakog uspješnog mušakarca stoji još uspješnija žena, onda valjda nešto slično vrijedi i za ovosezonsku HNK Goricu. Iza cijele momčadi uspješnih muškaraca, velikih pobjednika, stoji cijela ekipa djevojaka i supruga koje su tu uvijek, i kad je najteže i kad je najljepše. Dame su to koje sa svojim muškarcima proživljavaju svaki trenutak svake utakmice, slave svaku pobjedu i služe kao najbolja utjeha u trenucima kad na terenu stvari ne idu idealno. I zato se, jasno, bez njih ne može. Ili, točnije, uz njih je sve lakše…

Pojavljivale su se žene i djevojke na utakmicama, bodrile i navijale, znale su neke navratiti i na treninge, a mi smo, u maniri prosječnog voajera digitalnog doba, zavirili u njihove profile na društvenim mrežama i odlučili predstaviti Goričanima bolje polovice naših nogometaša. Barem dio njih, one koje su ovdje, dostupne i prisutne.

Nikolina i njezin Kahlina

Iza golmana Gorice sezona je za pamćenje, nevjerojatna i nezaboravna, a pred njim bi lako mogao biti transfer koji će mu ostvariti sve profesionalne snove. U svemu tome velike zasluge sigurno ima i Nikolina, djevojka Kristijana Kahline, uz koju gorička “jedinica” pronalazi mir i koncentraciju za sve ono što ga čeka na terenu. Slavila je s njim svaku od “milijun” sjajnih obrana, veseiila se i osvajanju Kutije šibica, s njim iščekivala hoće li se transfer dogoditi već na zimu… On brani vrata Gorice, a koliko toga ona brani njemu, Kale zasad nije otkrio.

Cansu Dogan i njezin Suk

On je Nizozemac indonezijskih korijena, ona je Turkinja koja je odrasla u Nizozemskoj, a zajedno imaju kćer koja je tatina miljenica i ponos. Cansu i Joey žive u Zagrebu, odabrali su tako zbog kćeri, zbog međunarodnog vrtića u koji su je upisali, ali i ona je često navraćala do Velike Gorice. Uvijek nasmiješena i vesela, silno komunikativna, Cansu je svojom simpatičnošću brzo osvojila sve u klubu. Ako ne bude nepredviđenih promjena, ovaj bi egzotični par trebao i sljedeće sezone “operirati” na goričkom stadionu – Joey na terenu, Cansu na tribinama.

Monika Conjar i njezin Lovrić

E, ovo je ljubav… Nakon svakoga gola, a bilo ih je čak deset ovog proljeća, Kristijan Lovrić poljubi tetovaže posvećene svojoj Moniki, ponajboljoj hrvatskoj nogometašici, igračici Splita. Odnedavno ima čak tri tetovaže za koje je inspiracija bila upravo Monika, s kojom je u vezi nepunih godinu dana. No kad je ljubav prava…

– Upoznali smo se na jednom malonogometnom turniru, ja sam igrala za jednu momčad, on za drugu. Malo nakon toga se javio i krenulo je… – ispričala je Monika u jednom od brojnih intervjua na temu ljubavi sjajne nogometašice i sjajnog nogometaša.

I Lovrić je pred inozemnim transferom, upiti stižu gotovo svakodnevno, no čeka se još prava ponuda. I, ako je ikako moguće, odlazak u grad u kojem, osim Kristijana, nogomet može igrati i njegova Monika.

Inez Boniecka i njezin Zwolinski

Još jedna ljubavna priča koja djeluje idilično, još jedan par koji djeluje kao da mu sve cvjeta… Ubrzo je u planu i vjenčanje, pa će Inez postati Zwolinska, a njezin Lukasz još malo sretniji. Od prvoga dana s njim je u Velikoj Gorici ova diplomirana nutricionistkinja, iznimno simpatična djevojka koja, osim emotivne, ima i još poneku ulogu u Lukaszovoj karijeri. Ona se brine o prehrani, koja obavezno mora biti zdrava, toliko da čak i Nutellu radi sama, u zdravoj varijanti, ali ona i odlazi u teretanu sa zaručnikom, stalno je uz njega… Ona i njihov par Kobe, koji je također bio čest gost goričkog stadiona u vrijeme treninga. I Zwole je, nakon sjajne sezone i 14 postignutih golova, blizu odlaska iz Gorice. No gdje god da ode – ako ode! – Inez će biti tu, za ljubav, nutricionizam i podršku.

Ivana Dvorneković i njezin Matija

Uh, kakvog je frajera ova “upecala”… Šalu na stranu, ali Matija Dvorneković je s 30 napunjenih godina doslovno doživio svoje snove. Igrati prvu ligu za svoj klub, biti miljenik tribina, rušiti Hajduk, Rijeku, Osijek i društvo… Doista zvuči kao ostvarenje snova. Velike zasluge što je iza njega toliko dobra sezona, protkana s četiri gola i osam asistencija, ima i njegova supruga Ivana. Naša cura, domaća, rođena Goričanka, vodi brigu o njihova dva sina, uživa u domaćem okruženju nakon godina u inozemstvu, a na utakmicama je – redovna. Matija je nedavno produžio ugovor s Goricom, ne ide nigdje, a to znači da ćemo i našu Ivanu i dalje sretati po gradu, najčešće u pratnji one dvojice malih frajera.

Sopo Tsertsvadze i njezin Gigi

Gorički Gruzijac posljednjih godinu i pol je stanovnik Velike Gorice, došao je još na polovici posljednje sezone u drugoligaškom društvu, a uz njega je i supruga Soto. Hit je svojevremeno bila video snimka na kojoj Gigi razvaljuje podij na njihovu vjenčanju, a ispalo je i da je sezonu odradio u hit prvoligašu… Po Gorici se Mchedlishvilija najčešće moglo vidjeti na biciklu, kojim je išao i na treninge, ali pitanje je hoćemo li ga i dalje gledati u dresu Gorice. Ugovor mu je istekao, nije produžen i čini se kako će Gigi i njegova Sopo sreću potražiti negdje drugdje.

Aleksandra Knežević i njezin Aleksandra

Stigao je, onako, na mala vrata, bez velike pompe, ali Aleksandar Jovičić odradio je jako dobru sezonu u dresu Gorice. Borio se s najboljim napadačima HNL-a kao standardni stoper, u paru s kapetanom Čagaljem, a sve to pratila je njegova ljubav i – imenjakinja. Aleksandar i Aleksandra u dugogodišnjoj su vezi, ona mu je bila i najveća potpora nakon što je ove zime morao na operaciju ruke, koja je sad davna prošlost. I za Jovičića postoje upiti, zanimljiv je nogometnom tržištu, ne bi bilo preveliko iznenađenje da dođe i prava, ozbiljna ponuda.

Magladena Maslowska i njezin Maslo

Odigrao je Michal Maslowski prvo kolo prvenstva, u gostima kod Rijeke, pa doživio tešku ozljedu koljena. Cijelu rehabilitaciju odradio je u Poljskoj, pa je i njegovom supruzi Magdaleni sasvim sigurno lakše podnijela vrijeme do povratka na teren. Vratio se Maslo u drugoj polovici sezone, odigrao neke jako dobre dionice, a sve to s tribina je pratila i supruga Magdalena. I s njima je u Velikoj Gorici cijelo ovo vrijeme bio četveronožni član obitelji, slatki francuski buldog, a njihova zajednička gorička priča trebala bi se nastaviti i iduće sezone.

Marina Jakirović i njezin Sergej

I za kraj, da vidimo tko to čuva leđa treneru… Marina i Sergej Jakirović žive u Sesvetama, podižu dva sina, na tatu zaluđena nogometom, a gospođa Jakirović sve to drži pod svojom kontrolom. Gospodina supruga, trenera koji je u najužem izboru, među trojicom koji kandidiraju za trenera godine u HNL-u, često nije bilo doma, treninzi, utakmice, pripreme, pa i obožavani mali nogomet često su ga odvlačili od kuće, ali lako je tako kad znaš da je doma žena poput Marine… I ona je znala navratiti na stadion, iz prve ruke pogledati što to radi njezin Sergej, ali ne prečesto. Taman dovoljno da suprug napravi ovako značajne uspjehe s našim klubom.

da