Prijava

Vaša prijava

Veliko srce Kumičića: Roditelji i djeca skupljali za sestre Rinčić


Na humanitarnom sajmu održanom u subotu u Osnovnoj školi Eugena Kumičića prikupljeno je 25.650,00 kuna za liječenje Lorene i Ive Rinčić.

– Kao Lorenina škola željeli smo se uključiti u niz velikogoričkih humanitarnih akcija za Lorenu, a naši učenici i roditelji velikodušno su se odazvali pozivu i još jednom pokazali svoje veliko srce – rekla je ravnateljica ove škole Snježana Ruklić.

Uoči humanitarnog sajma prikupljale su se donacije poput knjiga, igračaka, školskog pribora, nakita i ukrasnih predmeta, a na dan sajma izložene predmete moglo se uzeti uz minimalnu donaciju od deset kuna. U sajam se uključila i školska zadruga “Vuzel” sa svojim proizvodima, kao i roditelji, koji su pripremali kavu, sokove i koltlovinu.

U knjižnici se čekao red na tombolu, a u školskom dvorištu i dvorani organizirane su sportske igre. Uz moto “Kad se male ruke slože, sve se može” te “Postanimo prijatelji”, toga dana nikome ništa nije bilo teško. Roditelji, djeca i učitelji izmjenjivali su se u dežuranju na štandovima, vladala je vesela gužva koja nikome nije smetala. Uz prikupljanje iznosa za Lorenu i Ivu, bilo je to i pravo prijateljsko druženje svih okupljenjih. Bio je to, naglašavaju iz škole, dan za pamćenje!

– Lorena je učenica prvog razreda naše škole i kao njezina škola htjeli smo pružiti podršku njoj i njezinoj mlađoj sestri. Odaziv naših učenika i roditelja bio je doista velik, a iznos prikupljenih sredstava nadmašio je sva naša očekivanja. Svima zahvaljujemo na dolasku, sudjelovanju i donacijama – istaknula je ravnateljica Ruklić.