Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak o Memy-u


Nakon nekoliko desetljeća poslovanja „Memy“ postaje simbol Velike Gorice i Turopolja i postaje u pravom smislu VG institucija. Upravo o ovoj temi sutra će biti riječ na Matičinom četvrtku.

Godine i godine iskustva u pripremanju raznolikih slastica rezultirale su kvalitetom i i novim kreacijama. Jedna od najpoznatijih je Hrvatska baklava, a Velika Gorica postaje prepoznatljiva kao grad u kojem je ona stvorena. Baklavu je osmislio i proizveo vlasnik «Memy»-ja, Memetali Zenuni. Slastičarnica je ugostila puno poznatih ljudi iz kulture, politike i drugih grana javnog života, pa je poznata i izvan Velike Gorice.

Osim toga, uz posao koji radi, vlasnik Memetali Zenuni djeluje u politici i kulturi. Kao pripadnik albanske nacionalne manjine već drugi mandat obnaša dužnost predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji kao i Predstavnika albanske nacionalne manjine u Gradu Velikoj Gorici.  Za prigodni ugođaj pobrinut će se  Ansambl Zlatne godine.

Na području kulture i s ciljem očuvanja položaja albanske manjine maksimalno se angažirao te inicirao i uspio realizirati izdavanje knjige hrvatskog književnika i turopoljskog velikana Božidara Prosenjaka „Divlji konj“ na albanskom jeziku. Promocija knjige je izazvala veliku pozornost i odobravanje, a kako bi knjigu približili albanskom čitatelju, javno je promovirana i u Albaniji.

Tom prilikom je uspostavljena suradnja Grada Velike Gorice, a time i Republike Hrvatske, s Republikom Albanijom koja je nakon toga rezultirala brojnim susretima i događanjima. Njegova aktivnost je prepoznata u Velikoj Gorici te mu je 2012. godine dodijeljena  „Zlatna turopoljska podgutnica“, jedna od nagrada Grada Velike Gorice.

Matičin četvrtak u Muzeju Turopolja je sutra u 19 sati.