Prijava

Vaša prijava

Jedno stoljeće ‘Nove zore’: Ovo je rođendan koji se slavi cijele godine


Ove godine navršava se stota obljetnica djelovanja Kulturno-umjetničkog društva “Nova zora” iz Donje Lomnice. Tim povodom u ovom su KUD-u pripremili cijeli niz programa, uključujući i svečanu sjednicu, koja će biti u subotu, 8. lipnja, pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije, Ministarstva kulture, Hrvatskog sabora kulture te Grada Zagreba.

– Društvo je odlučilo obilježiti obljetnicu s nizom programa tijekom cijele godine, a jedan od većih i zahtjevnijih u organizacijskom i financijskom pogledu je izdavanje monografije, koja bi bila presjek stogodišnjeg kulturno-umjetničkog i amaterskog djelovanja u Donjoj Lomnici. Monografija je svjedočanstvo proteklog vremena, dokumentirano slikom i riječima. U projekt su uključeni brojni suradnici, članovi KUD-a te vanjski stručnjaci i suradnici. – istaknula je tajnica KUD-a Zlatica Krznarić i nastavila:

– Kulturno umjetničko društvo ‘Nova Zora’ iz Donje Lomnice već stotinu godina obogaćuje društveni i kulturni život svojega mjesta, ali i u brojnim drugim sredinama u zemlji i inozemstvu te kroz ples i glazbu oživljava tradiciju i starinu. Stotinu godina kulturno-umjetničkog i amaterskog djelovanja Društva počiva na radu entuzijasta i volontera te nam je želja svečano, ali i radno, obilježiti ovu značajnu obljetnicu nizom kulturnih događanja tijekom godine. Od pripreme, izdavanja i promocije monografije, svečane skupštine, koncerata, do manifestacije Vojkovi dani. Svaka svečanost i važna obljetnica podrazumijeva i drage goste koji će ju s nama obilježiti i učiniti još ljepšom i svečanijom.