Prijava

Vaša prijava

Goričani u elitnom društvu, a gledat ih se može za 8,33 kune po utakmici!


Zašto je sve tako brzo završilo? Je li baš morao doći kraj jednoj tako dobroj sezoni? Čekaj, Gorica je stvarno peta momčad u Hrvatskoj? I najbolji debitant u povijesti HNL-a?! Zaista joj je za dlaku izmakla Europa?

Sva ta pitanja i dalje se vrte po glavama navijača HNK Gorice, još je teško povjerovati da je iza nas toliko dobra nogometna priča, analizira se i dalje svaki korak napravljen tim putem, a već kreće – sve ispočetka! Ne baš ovaj čas, to bi ipak bilo malo prerano, ali za točno deset dana, 14. lipnja, kreću pripreme za novu sezonu. Točno 17 dana proći će između posljednje utakmice u prošloj i prvog treninga u novoj sezoni, zastrašujuće malo, ali tako to ide u nogometnom svijetu… U kojem je Gorica, potvrđuje se iz dana u dan, sve ozbiljniji faktor.

Evo, posljednje priznanje u nizu stiglo je u vidu izbora najboljih u prošloj sezoni HNL-a. Među prvih 11 (Livaković – Kvržić, Theophile, Dilaver, Bradarić – Pavičić, Ivanušec, Olmo – Puljić, Petković, Jairo) nema Goričana, ali zato su čak dvojica u drugoj postavi sezone. Na golu te momčadi je neuništivi Kristijan Kahlina, apsolutno zasluženo, a isto se može reći i za Kristijana Lovrića, ponajboljeg igrača HNL proljeća, koji je zauzeo svoje mjesto na lijevoj strani. Cijela druga postava HNL-a izgleda ovako:

Kahlina – Juranović, Škorić, Župarić, Bočkaj – Ademi, Šunjić, Caktaš – Oršić, Lovrić, Marić.

I to, baš kao u onim reklamama, nije sve! Naime, i među trenerima je Gorica snažno zastupljena. Pobjednik u izboru za najboljeg trenera je, logično, Nenad Bjelica. Trener prvaka Dinama odnio je uvjerljivu pobjedu s 22 glasa, a odmah iza njega, sa šest glasova, našao se Sergej Jakirović. Što bi značilo da bi naš Jakir, da ta druga postava ikad igdje istrči zajedno, bio na klupi te momčadi… Iza njega ostao je Igor Bišćan, treći u ovom izboru sa samo jednim glasom, ali i svi ostali treneri koji su radili u HNL-u ove sezone.

Nekako usporedno s tom viješću, koja dodatno uljepšava sve što je napravljeno u prošloj sezoni, iz kluba je stigla vijest koja i službeno otvara novu sezonu.

“HNK Gorica je započela s prodajom godišnjih ulaznica za sljedeću sezonu. Sa završetkom prošle sezone istekle su i godišnje ulaznice, a njih se do 30. lipnja može obnoviti po promotivnoj cijeni od 150 kuna. Sve do posljednjeg dana lipnja naši će navijači svoje godišnje ulaznice moći produžiti, ali i kupiti nove, svakog radnog dana od 10 do 12 te od 15 do 17 sati. Od prvog dana srpnja neobnovljene godišnje ulaznice bit će automatski poništene i smatrat će se nevažećima. Promotivna cijena od 150 kuna vrijedi i za obnovu starih i za kupnju novih godišnjih ulaznica”, objavljeno je iz kluba.

U prijevodu, to znači da će oni koji se odluče na kupnju godišnjih ulaznica po promotivnoj cijeni zapravo kupiti ulaznice za svih 18 domaćih utakmica sljedeće sezone. Matematički gledano, svaku od tih utakmica moći će se pogledati za 8,33 kune, što stvarno nije nevažna ponuda u situaciji kad se za svaku od ulaznica pojedinačno treba izdvojiti između 30 i 50 kuna.

Gorička priča ide dalje, a u međuvremenu očekujemo sve sljedeće novosti iz kluba. O tome tko će doći, tko će otići, kako će momčad izgledati… Pratit ćemo usput i što se događa na pripremama U-21 reprezentacije za Euru, na kojima je i igrač Gorice Marijan Čabraja. S velikim šansama da i ode na Euro, pogotovo nakon što je zbog ozljede nastup otkazao Petar Mamić iz Rijeke, dečko koji je bio izravni konkurent Čabraji za mjesto u momčadi.