Prijava

Vaša prijava

Gorica opet na okupu: ‘S četiri, pet novih igrača bit ćemo i bolji nego lani’


Asfalt je gorio, pržilo je na najjače, a igrači Gorice krenuli su, jedan za drugim, izlaziti na teren. Nakon samo 17 dana odmora vratili su se u akciju, ponovno okupili, preuzeli novu opremu… I krenuli na posao. Po užasnoj vrućini, u nemogućim uvjetima, ali planirano je odrađeno…

– Stanje je dobro, odazvali su se svi igrači pod ugovorom osim onih koji su dobili dozvolu da se naknadno priključe. Suk i Musa dolaze već sutra, Zwolinski je na medenom mjesecu i stiže u četvrtak, a Maloča se danas ženi i dobio je slobodno do sljedeće subote – uvodno je izvjestio trener Sergej Jakirović.

– Cijele pripreme odradit ćemo ovdje, u Velikoj Gorici, a odlazit ćemo jedino u Sloveniju, igrati utakmice s jako dobrim protivnicima. Radnički iz Niša, Maribor, novi slovenski prvoligaš Sežana, Kaposvar, Tuzla City i, naravno, Malmö, gdje idemo 25. lipnja – dodao je gorički strateg.

Drukčija je klima u klubu u odnosu na prošlo ljeto, kad je Jakirović tek došao u klub. Tad je vladala neizvjesnost, danas uglavnom mir i spokoj. Fokus je na radu, na građenju temelja za izazove koji su pred njima, jer čeka ih jako težak posao.

– Ciljevi? Isti kao i prošle sezone, što ranije osigurati ostanak u ligi, što mirnije ploviti. A onda ćemo, ovisno o skupljenim bodovima, polako ići prema gore. Bit će zahtjevno, za mene je ovo još izazovnija sezona od prošle. Želim potvrditi sve ono što smo napravili do sad – odlučno kaže Jakir pa nastavlja:

– U prednosti smo u odnosu na prošlo ljeto, kad je tu bilo desetak igrača koji su poslije igrali u Kurilovcu ili negdje drugdje. Sad je 90 posto momčadi posloženo, uigrano, znamo što može ovaj kadar, a s četiri, pet igrača koje planiramo dovesti, s malo svježe krvi, vjerujem da ćemo biti još konkurentniji nego prošle sezone.

U kadru, između ostaloga i njegovim odabirom, više nema Oboabone, Mchedlishvilija, Verige…

– Igrače koji su otišli želimo zamijeniti novim licima. Neću reći boljima od njih, ali sigurno s mlađim, razvojnim igračima, s kojima možemo napraviti dodatni iskorak, a na koncu možda i transfer. Za Oboabonu nismo bili sigurni koliko će biti motiviran, na Gigijevoj poziciji želim mlađeg, domaćeg igrača, koji je razvojan, ali da može i biti konkurencija Musi – kazao je Jakirović.

A onda se posebno osvrnuo na jednog igrača… Na treningu, naime, nije bilo ni dosadašnjega kapetana Igora Čagalja.

– Čagiju sam zahvalan na svemu što je s nama radio prošle sezone i volio bih da ostane u mom stožeru. Nadam se da će klub naći rješenje za to, jer puno bi nam značio. Bio je u toj momčadi, jedan je od vođa – kazao je Jakirović.

Odlazak Čagalja kao igrača službeno je objavio i klub:

“Sukladno isteku ugovora, Igor Čagalj više nije igračHNK Gorice. Naš dosadašnji kapetan u klub je stigao u kolovozu 2017. godine iz redova Hrvatskog dragovoljca, a dio je momčadi koja je prošle godine Goricu uvela u Prvu ligu. Za klub je upisao ukupno 57 nastupa, od kojih 28 u Prvoj ligi. HNK Gorica zahvaljuje Igoru na njegovu doprinosu momčadi i iznimno ga cijeni, stoga se nadamo kako oproštaj od momčadi nije ujedno i oproštaj od kluba. O mogućnosti daljnje suradnje s Čagaljem kroz našu nogometnu školu više ćemo znati nakadno. Hvala kapetane!”

Čagaljev broj 5 na dresu već je preuzeo Maks Juraj Ćelić, 23-godišnji stoper koji je stigao iz Varaždina. Predstavio se na prvom treningu, reakcije suigrača su pozitivne, a na njemu je da se kroz pripreme nametne… Identičan cilj, ali iz druge pozicije, imaju i osmorica igrača koja su došla na probu, među kojima i napadač iz Kameruna.

– Bilo bi jako dobro da netko od njih skrene pažnju na sebe. Dečke koji su stigli iz Kurilovca, Ćureka, Spudića i Slunjskog, znam od ranije, vidjet ćemo što mogu na ovoj razini, gdje je ipak puno jača konkurencija – zaključio je trener Jakirović.

Igrači su nanizali nekoliko krugova, zabavljali se “ševom” pa malo odigrali na dva gola, na skraćenom terenu… Treba malo i osjetiti teren, jer već sutra Gorica igra protiv NK Kutjeva, proslavi tog novog trećeligaša. A kažu da će vrućina biti još gora nego u petak…