Prijava

Vaša prijava

Turopoljska nogometna sezona za pamćenje


Ni oni najstariji kroničari nogometnog Turopolja ne pamte uspješniju sezonu od minule 2018/2019. Uvodno se mora naglasiti da je hijerarhija klubova konačno posložena gotovo idealno a povremena preslagivanja od četvrtog ranga nadolje su realna pa i poželjna. Zasluge pripadaju i ljudima s viših distanci koji su i zaduženi za prosperitet Grada i pripadajućeg podneblja. Premijerni prvoligaš HNK Gorica svrstala se odmah uz bok naše velike četvorke Dinama, Rijeke, Osijeka i Hajduka rezultatima ali tako i infrastrukturom te organizacijski. Europsko natjecanje izmaklo je za dlaku što je možda na kraju i dobro jer kažu da stepenice ne treba naprasno preskakati. Moderan je to klub s jasnom vizijom prilagođen globalizaciji na svim razinama.

21.05.2019. Velika Gorica. Polufinale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije: NK Kurilovec – NK Dugo Selo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Filijala Gorice u Kurilovcu također je potez za pet. A konačno peto mjesto u vrlo kvalitetnom trećeligaškom natjecanju Istre, Kvarnera i zagrebačkog prstena zaslužuje čestitke. Nekoliko igrača iz Kurilovca je privuklo pažnju matičnog prvoligaša što je i smisao suradnje. Turopoljski četvrtoligaši Dinamo Odranski Obrež, Odra i Gradići zadržali su rejting a pridružio im se sada i Lukavec kao prvak Jedinstvene županijske lige. U spomenutoj ligi petog ranga, Polet iz Buševca na kraju je četvrti što je i bio cilj za momčad s domaćim dečkima. U šestom rangu gdje igra najviše naših klubova (8 od 16) prvak je Turopoljac iz Kuča i to zaista na spektakularan način. Naftaš iz Ivanića bio je vodeći kroz čitavo prvenstvo da bi Turopoljac u posljednjem kolu pred 700 (!!) gledatelja slavio ulazak u jači rang.

01.06.2019. Lukavec. Jedinstvena županijska nogometna liga – 28. kolo: NK Lukavec – NK Klas. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bilo je još dobrih rezultata i ostalih klubova iz Turopolja kroz prošlu sezonu a svakako se mora istaknuti ustoličenje žene na mjesto predsjednice Dinama Hidrela iz Novog Čiča. Ivana Cesarec je kao takva prva u povijesti nogometa na ovim prostorima a posao kroz prvu svoju sezonu odradila je vrlo dobro. Čestitamo svima gore spomenutima ali i svim ostalim klubovima koji se svojski trude opstati u ovim teškim vremenima! Može li se slična sezona odmah i ponoviti? Pripreme za novu već su započele. U Gorici konkretno radom momčadi ali i velikim aktivnostima u ostalim strukturama. Predsjednik Neno Črnko tvrdi da godišnji nije koristio godinama. A dobro, kad se radi ono što se voli onda je i uspješan rad odmor. Aktivni su i u ostalim klubovima kadrovskim preslagivanjima. Ljeto će brzo smijeniti jesen pa će opet biti zanimljivo. Nadamo se opet uspješnoj sezoni za nogomet u Turopolju.