Prijava

Vaša prijava

Mladi gorički glazbenici izvrsni na natjecanju ‘Ohridski biseri’


Na održanom Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Ohridski biseri” učenice i učenici trube i roga iz Umjetničke škole Franje Lučića ostvarili su izvanredne rezultate!

Stefan Gjorgiev u kategoriji A discipline trube osvojio je prvu nagradu, s ukupno 97,80 bodova, izborivši sudjelovanje na Grand Prixu, a na kojem su se natjecali pobjednici svih kategorija iz svake od disciplina puhača. Dvanaestero izvrsnih glazbenika natjecalo se za tri nagrade, a Stefan je naposlijetku osvojio drugu nagradu te novčani iznos od 800 eura!

Veronika Kantarević i Tibor Rajtarić natjecali su se u pred-kategoriji discipline trube te oboje osvojili prve nagrade (Veronika 95,80 bodova, a Tibor 96,40 bodova). U pred-kategoriji discipline roga, Helena Kantarević osvojila je drugu nagradu s osvojenih 94,60 bodova.

Napomenimo i to da se za sudjelovanje na Grand Prixu nisu mogli natjecati glazbenici iz pred-kategorija, već samo oni iz kategorije A, kao i starijih kategorija.

Ovi mladi virtuozi ponos su našega grada! Čestitamo učenicima goričke Umjetničke škole na osvojenim nagradama, kao i njihovim profesorima Tomislavu Spoljaru (prof. trube), Amini Belovari (prof. roga) te Ivi Šorša (prof. korepeticije)!