Prijava

Vaša prijava

Kokica osvojila 2. memorijal ‘Franjo Milanščak Gira’


U organizaciji veteranske momčadi Dinama Novo Čiče i županijskog ligaša Dinama Hidrela u četvrtak na Tijelovo na lokalnom stadionu odigran je 2. malonogometni turnir u spomen na prerano otišlu legendu kluba Franju Milanščak Giru. Sudjelovalo je 13 momčadi razvrstanih u tri skupine: A) Dinamo (NČ) veterani, MS Obrt, Stari Mlin, D.V.D. Drnek, Manchester United, B) MNK Novo Čiče, MNK Lazina, Kokica, El. Torpedero, C) KUD Novo Čiče, Ribnica, Jagodno, Ribiči. Razigravalo se paralelno na dva travnata terena a sudili su suci NS Velika Gorica Tihomir Bratković i Dario Aščić.

Foto: Mato Paviša

Već tijekom uvodnih utakmica predstavnici veteranske momčadi Dinamo Čiče Josip Šantek, Ilinko Duvnjak i Tomica Đuksi s obitelji Milanščak posjetili su susjedno groblje i vječno počivalište Franje Milanščaka Gire. Nakon razigravanja u polufinalu MNK Novo Čiče i El. Torpedero odigrali su 4:2 (Topalović, B. Filipović, Klasnić, Jurišić/Božinov 2) a Kokica i Ribiči 3:0 (Cimeša 2, Majić).
Za treće mjesto El. Torpedero i Ribiči odigrali su 2:2 u regularnom vremenu (Popović, Božinov/ Tolić, Vukoja) a iz 7 metara slavili su jednim pogotkom Ribiči.

Foto: Mato Paviša

FINALE: KOKICA-MNK NOVO ČIČE 1:0
STRIJELAC: 1:0-Cimeša (10).
KOKICA: Sučić, Cimeša, Krpečanec, Galović, K. Majić, Cerovski, T. Grdenić, M. Sudar. Voditelj: Slaven Zgurić Kokica
MNK NOVO ČIČE: Prajdić, Crnolatec, Repač, Rajić, Gavrilović, Haithen, Topalović, B. Filipović, Klasnić, Jurišić. Voditelj: Bruno Filipović.

Foto: Mato Paviša

Za najboljeg vratara proglašen je Patrick Crnolatec, igrača Karlo Majić, strijelca Marko Cimeša, a u najboljoj šestorci (igralo se 5+1) još su Mateo Jurišić, Marin Sudar i Filip Gavrilović. Nagrade su dijelili unuci Franje Milanščak najstarija Marina te mali Fran i Jan. Gromoglasan pljesak zaradili su pobjednici turnira momčad Kokica koja je uplakanoj Franjinoj supruzi Dubravki Milanščak poklonila pobjednički trofej. I na kraju nekoliko rečenica o Franji Milanščaku Giri i sportskoj obitelji. Gira je bio ponajbolji igrač najbolje generacije Dinama Novo Čiče od osnutka 1948. i non-stop uz klub od 1976. do preranog odlaska. Supruga Dubravka nesebično ga je pratila pa i kao nogometna dopisnica Sportskih novosti. Dubravkin otac Ivan bio je vrlo uspješan trener Dinama Čiče. Franjini i Dubravkini sinovi Marijan i Miro bili su odlični igrači kluba iz Čiča a kćer Ana sve ih je vjerno pratila. Unučica Marina igra hrabro i vrlo dobro s dečkima za limače, mali unuk Fran špana kao veliki za prstiće Dinama a najmlađi Jan već dijeli trofeje nakon memorijala.

Galerija fotografija