Prijava

Vaša prijava

FOTO Marta Trgovac osvojila titulu prvakinje Hrvatske i plasirala se na Svjetsko prvenstvo


16.-22.06.2019. Trogir. Kadetsko pojedinačno šahovsko prvenstvo Hrvatske. Foto: ŠK Polet, HŠS

Mladi šahisti ŠK Polet iz Buševca ostvarili su odlične rezultate na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske igranom u Trogiru od 16. do 22. lipnja 2019. godine. Marta Trgovac je u konkurenciji do 13 godina (20 natjecateljica), kao peta nositeljica po rejtingu, osvojila titulu državne prvakinje sa 7.5 bodova iz 9 partija (6 pobjeda i 3 remija) te se plasirala na iduće Svjetsko prvenstvo.

16.-22.06.2019. Trogir. Kadetsko pojedinačno šahovsko prvenstvo Hrvatske. Foto: ŠK Polet, HŠS

U najmlađem uzrastu (7 godina) Gabrijel Šoštarić je sa 6.5 bodova osvojio 2. mjesto i plasirao se na Europsko prvenstvo. Kod djevojčica Maja Kos je bila četvrta. Kod kadeta do 9 godina u konkurenciji od 35 šahista Dominik Đurašin je sa 6 bodova osvojio 5. mjesto, ali je proglašen najboljim igračem do 8 godina. U ovoj konkurenciji Vito Jurić je s 4 boda zauzeo 20. mjesto. Najbrojnija konkurencija bila je kod kadeta do 11 godina, natjecalo se 60 dječaka, u kojoj je Nikola Kos sa 6.5 bodova osvojio odlično 4. mjesto, a Mihael Matković s 5 bodova 24. mjesto.

16.-22.06.2019. Trogir. Kadetsko pojedinačno šahovsko prvenstvo Hrvatske. Foto: ŠK Polet, HŠS

Godinama ŠK Polet dominira u konkurenciji kadetkinja i 1. mjesto Marte i nije iznenađenje, iako je startala kao 5. nositeljica. Međutim, u konkurenciji kadeta ŠK Polet nije imao predstavnika na Europskom prvenstvu 23(!) godine, još od 2. mjesta Igora Rožića (napravio zapaženu karijeru kao nogometaš u NK Polet) na kadetskom prvenstvu Hrvatske do 11 godina 1996. godine! Sada je Gabrijel prekinuo to sušno razdoblje za muški dio ŠK Polet i iduće godine će igrati na Europskom prvenstvu.

Mlade šahiste u Trogiru pratili su njihovi roditelji, a glavni organizator putovanja bio je, kao i uvijek, sveprisutni Zlatko Rožić, alfa & omega Šahovskog kluba Polet.

Galerija fotografija