Prijava

Vaša prijava

Kulture, običaji i plesovi: FA Turopolju stižu gosti iz pet zemalja


U organizaciji Folklornog ansambla Turopolje, u suorganizaciji goričkog Pučkog otvorenog učilišta i pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, od 4. do 7. srpnja održat će se 19. Međunarodni festival folklora. Stižu gosti iz pet država, a kroz cijeli program priliku za prezentaciju onoga u čemu su najbolji imati će i FA Turopolje.

U četvrtak od 20.30 do 22 sata u planu je revijalna večer i druženje građana s grupama u Parku dr. Franje Tuđmana, a u petak je raspored cjelodnevan. Počinje u 10 sati programom pod nazivom “Zagrebu pjesmom i plesom za dušu” na Trgu bana Josipa Jelačića. U tih sat i pol predstavit će se folklorne skupine iz bugarske Smolyane, češke Stražnice, Kosova Polja s Kosova i iz makedonskog Kičeva. Istoga dana navečer, u dvorani Gorica, bit će i svečano otvorenje festivala uz nastup stranih skupina, ali i domaćina, našeg FA Turopolja.

U subotu navečer, od 20.30 sati, slijede službeni nastupi folklornih grupa i podjela priznanja. Nastupit će KUD Ravnica iz BiH, kao i sve skupine koje će se dan ranije predstaviti na Jelačićevu trgu. U slobodnom dijelu programa nastupit će ponovno i FA Turopolje, organizator cijelog festivala.

Ljubitelji folklora će, dakle, imati sasvim dovoljno prilika za uživanje kroz ova četiri dana. Različite zemlje, različite kulture, različiti običaji… U dosadašnjih 18 navrata imalo se tu itekako što za vidjeti, drukčije sigurno neće biti ni ovaj, 19. put.


Naš zavičaj Turopolje