Prijava

Vaša prijava

Rat na goričkim ulicama! Oružje su vodene puške, cilj je – biti pogođen…


Temperature su ovih dana tropske, debelo iznad 30 stupnjeva, na trenutke je teško i udahnuti, a kamoli normalno fukncionirati, odrađivati svoje svakodnevne obaveze… Jedini spas su, kako se čini na prvu, pobjeći u klimatizirane prostorije i pokušati barem nakratko zaboraviti da tamo vani asfalt gori, da se ljeto ukazalo u svom najvrelijem izdanju. I zato se rađaju neke “lude” ideje. Kreativne, osvježavajuće, zabavne. Barem tako zvuči ideja koja se pojavila na isprintanom papiru na jednom od goričkih stupova. Na njemu piše ovo:

“Dragi prijatelji, Iris, Jakov i Elena vas pozivaju na ljetnu zabavu. Pravila su sljedeća: Ponesite vodene puške ili slično, ako nemate – posudit ćemo. Ponesite odjeću koju možete smočiti. Igra se preko cijele ulice Josipa Kozarca. Nađemo se ispred dvorišta kuće Josipa Kozarca 28 u 15 sati u subotu. Morate biti od 5 godina do srednje škole ili dalje. Više ćete saznati prije početka igre. Svi na početku imaju prazne puške ili nešto što pušta vodu. Nagrade su za 1., 2. i 3. mjesto, nagrade su iznenađenja.”

O autorima ove ideje zna se, dakle, samo kako se zovu, ali i da imaju ideju kako rashladiti vrele dane. Za one koji Veliku Goricu baš i ne poznaju po imenima ulica, riječ je o lokaciji iza McDonaldsa, pa onda i iza Sajmišne ceste, još korak bliže izlazu iz grada…

Dakle, plan je jasan. Subotu poslijepodne, koja će dogurati do 30 stupnjeva, bit će lakše i ljepše provesti ratom u kojem nije toliko loše biti žrtva. To će, naime, značiti samo jedno – osvježenje.