Prijava

Vaša prijava

Skupština stranke Stjepan Kožić – Nezavisna lista: Imamo viziju, znanje, snage za promjene…


Programsko izvještajnu skupštinu, prvu nakon osnutka u lipnju 2018., održala je politička stranka Stjepan Kožić – Nezavisna lista (SKNL). Izvješće o aktivnostima u proteklom jednogodišnjem razdoblju podnio je predsjednik stranke i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je dao i smjernice budućega rada. Rekao je da stranku treba širiti i organizacijski razvijati, brojčano jačati i programski snažiti.

– Naš je politički kapital značajan, moramo ga iskoristiti u interesu svih žitelja Zagrebačke županije. Pet mandata župana za redom velika su odgovornost i obveza za mene osobno, ali i sve nas koji smo u političkome životu okrenuli novu stranicu. U javnosti moramo biti još prepoznatljiviji, a uključivanjem novih članova otvarati prostor svima koji imaju volju, ideje i energiju dati puni doprinos svojoj zajednici i okruženju, a time i Hrvatskoj u cjelini – rekao je Kožić, dodavši da SKNL treba postati snažna politička grupacija, koju do sljedećih izbora treba nadograditi i razviti novim idejama, a koje dolaze s novim ljudima. Trenutno stranka ima nešto više od tisuću članova, organiziranih u 20 općinskih i gradskih organizacija.

– Imamo viziju, imamo znanje, imamo snage napraviti ključne promjene i potaknuti pozitivne gospodarske trendove. To je temelj na kojemu počiva naš program – rekao je Kožić. Govorio je o pozitivnim trendovima u Zagrebačkoj županiji, naglasivši da su njegova obećanja uvijek bila „djela, a ne riječi“.

– Po nizu pokazatelja Zagrebačka županija je u samom vrhu države – naglasio je. Iznio je i podatke o bespovratnim potporama poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, OPG-ovima, udrugama civilnoga društva, gradovima, općinama…, za što je novac osiguran proračunom Županije, ove godine 93,5 milijuna kuna! Podsjetio je i na povlačenje europskih sredstava, energetsku obnovu škola i zgrada Doma zdravlja, financiranje wi-fi mreže u gradovima i općinama, skori početak proširenja Distributivnog centra za voće i povrće gradnjom kapaciteta za manipulaciju jagodičastim voćem i preradu voća. Govorio je i o gradnji nove bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Bistri, projektu korištenja termalne vode za grijanje javnih zgrada u Ivanić-Gradu, proširenju „Naftalana“, projektu obrane od poplava uz Savu i Kupu, povezivanju Zaprešića i Samobora višenamjenskim hidrotehničkim sustavom, Centru stočarstva u općini Dubrava, projektu uređenja studentskoga doma u Ivanić-Gradu…

– Imamo niz izazova, od kojih u prvi plan iskače nedostatak radne snage. Da bi se ovaj problem kvalitetnije riješio država treba smanjiti namete i birokraciju, lokalna i regionalna samouprava stvarati preduvjete za bolje obrazovanje i biti još dostupnija gospodarstvu, a na poduzetnicima je da osiguraju što kvalitetnije uvjete rada – rekao je Kožić, dodavši da kroz projekt regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu, u kojega su uključene srednje strukovne škole iz Velike Gorice, Samobora i Dugog Sela, Županija dugoročno stvara preduvjete za brži gospodarski razvoj.

Programsko izvještajnoj skupštini, uz ostale, prisustvovali su i prisutnima se obratili saborski zastupnik, gradonačelnik Velike Gorice i predsjednik ŽO HDZ-a Dražen Barišić, potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik ŽO BM 365 – Stranke rada i solidarnosti Zvonko Kunić, potpredsjednica Županijske skupštine i načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec (MOST) i Nenad Matić, predsjednik Zelene liste.