Prijava

Vaša prijava

Umorni Goričani minimalno izgubili od druge momčadi Srbije


Samo dva dana nakon povratka iz Švedske, nakon prilično zahtjevne utakmice i napornog putovanja, nogometaši Gorice ponovno su istrčali na noge jednom vrlo, vrlo ozbiljnom protivniku. Radnički iz Niša prošle je sezone bio viceprvak Srbije, okončao je prvenstvo s 12 bodova manje od Crvene zvezde, ali i šest više od beogradskog Partizana. Kao takvi, predstavljali su Nišlije veliki izazov za kombiniranu momčad Gorice, koja je na kraju upisala poraz 1-0.

Trener Sergej Jakirović počeo je utakmicu s Kahlinom na golu, Ljubisavljevićem i Jovičićem kao stoperima te Krizmanićem na lijevom boku. Na desnoj strani obrane startao je 19-godišnji Drilon Kryeziu, Albanac sa slovenskom putovnicom, koji je došao na probu i dobio 60 minuta da pokaže što zna i može. I, u dvije riječi, nije impresionirao… U veznom redu zaigrali su Maloča i Babec, ispred njih Ronaldo Deaconu, koji je odradio svih 90 minuta, a napadački trojac činili su Mathieu, Lovrić i Zwolinski.

U takvom je sastavu Gorica, očito iscrpljena usred napornih priprema, od početka imala problema sa srpskim sastavom, fizički i tehnički vrlo moćnim, jer Radnički je ostavio dojam da bi problema s njim imali i Rijeka, Osijek, Hajduk… Više je lopta bila u protivničkim nogama, momčad iz Niša imala je laganu terensku inicijativu, ali bila je i Gorica opasna, prijetila preko Lovrića, Zwolinskog… Međutim, nedostajalo je tečnosti u igri, što je i logično s obzirom na trenutak u kojem se naši nogometaši nalaze.

U nastavku je Kahlinu, Jovičića, Krizmanića, Kryeziua, Babeca, Lovrića, Mathieua i Zwolinskog zamijenili Čović, Ćelić, Špičić, Bakula, Slunjski, Dvorneković, Spudić i Ndiaye, kroz tih osam izmjena pokušao je Jakirović dati priliku što većem broju igrača, a u takvim uvjetima teško je bilo očekivati nešto spektakularno. Goričani su nastavili braniti svoj gol, ali koncentracija je popustila u 57. minuti. Ukrajinac Taras Bondarenko, inače branič, poslao je loptu u mrežu nakon kornera, nakon loše reakcije goričke obrane.

Imala je Gorica do kraja neke pokušaje, željeli su Jakirovićevi igrači izbjeći poraz ako je ikako moguće, a najbolju priliku za to imali su u samoj završnici. Matija Dvorneković i Cherif Ndiaye krenuli su prema golu Radničkog, no Nindža je odlučio akciju završiti sam, udarcem preko gola… I posljednja prilika za remi je otišla u nepovrat. Nitko se, naravno, zbog rezultata nije previše uzbuđivao, pogotovo znajući da je s druge strane bio zaista ozbiljan protivnik, puno je važnije da se nitko nije ozlijedio, da pripreme idu dalje po planu i programu.

Sljedeću utakmicu Goričani će ponovno odigrati u Sloveniji, u srijedu gostuju kod Maribora. Još jedan jak ispit, snažan protivnik, ali upravo to je i ideja. Igrati s pravim protivnicima, testirati se na visokoj razini i spreman dočekati početak prvenstva.