Prijava

Vaša prijava

Vruće Turopolje: Danju paklene vrućine, noću kiše, osvježenje za vikend


Ne tako davno žalili smo se na preniske temperature za ovo doba godine, vapili “kad će više ljeto”, ali ono je sad već i definitivno došlo. U punom sjaju sunca koje nemilosrdno prži već danima… I to nekom posebnom snagom.

– Radimo već 20 godina ovaj posao, ali nikad nismo izgorili kao ove godine. Ovo je nešto strašno… – žalili su nam se ovih dana građevinski radnici koji bez predaha odrađuju svoje obaveze na gradskim objektima u nastajanju.

Neće im ništa puno lakše biti ni ovih dana, ni njima ni svima nama, jer vrućine se nastavljaju. Tijekom ponedjeljka živa na termometru na gričkom području penjat će se i do 35 stupnjeva, a samo koji stupanj “hladnije” bit će u utorak. Prvo osvježenje stiže u noći na srijedu, kad je najavljena kiša, koja će padati u prvom dijelu dana, da bi se kasnije pretvorila klasičan ljetni dan. Padat će opet i u noći na četvrtak, što će dovesti do toga da će tijekom dana temperatura rasti do ugodnih 26 stupnjeva.

Petak će, najavljuju prognostičari, biti vruć i suh, a nova doza oborina najavljena je za vikend. U subotu će još maksimalna temperatura biti 25 stupnjeva, uz kišu u više navrata, koja bi padati trebala i u nedjelju ujutro. Bit će to  najava tjedna koji će biti nešto ugodniji, također s povremenim oborinama i temperaturama do 25, 26. Sljedeće srijede čak i do maksimalnih 23… Dakle, osvježenje stiže, treba još samo malo izdržati. I potražiti osvježenje gdje tko može…