Prijava

Vaša prijava

Super gol Maslowskog, ali i četiri mariborska komada u mreži Gorice


Šaraju nogometaši Gorice s prijateljskim utakmicama ovog ljeta, baš šaraju… Krenuli su u Kutjevu, na igralištu lokalnog do jučer četvrtoligaša (i pobijedili 8-0), zatim otputovali u Švedsku, zaigrali s Malmöom na prekrasnom stadionu, dostojnom Lige prvaka (remi 1-1), četiri dana poslije već bili na trening igralištu u Brežicama protiv Radničkog iz Niša (poraz 0-1), da bi u srijedu poslijepodne ponovno izašli na veliku scenu. Na Ljudski vrt u Mariboru, na stadion na kojem igra slovenska reprezentacija, na megdan momčadi koja će za sedam dana igrati prvu utakmicu pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka s islandskim Valurom iz Reykjavika. I izgubili 4-1…

– Ne zamaram se rezultatom u ovim utakmicama, to mi stvarno nije presudno. Puno je važnije da vidim tko može, a tko ne – ponavlja ova tri tjedna trener Sergej Jakirović.

I neće ni on biti previše zabrinut, iako je poraz u Mariboru prilično uvjerljiv, iako dojam nije bio osobit. Međutim, svjesni su u stožeru da je s druge strane bio vrlo, vrlo ozbiljan protivnik, da se slovenski prvak bliži vrhuncu forme, dok su Goričani usred najnapornije dijela priprema. Pa i dan prije utakmice na Ljudskom vrtu odradili su dva teška treninga, iznimno naporna, a nagomilani umor jasno se vidio i na terenu. Kao što se, uostalom, vidi i na rezultatu.

Jakirović je počeo s Kahlinom na golu, Musom, Ćelićem, Jovičićem i Krizmanićem u zadnjoj liniji, Maločom i Maslowskim u centralnom bloku, Dvornekovićem i Mathieueom na krilima te Ndiayeom i Zwolinskim u vrhu napada. Bez Kristijana Lovrića, koji je nosio goričke ambicije prošlog proljeća, izostale su ozbiljne opasnosti pred domaćim golom, prave šanse. Onakve kakvih je pred Kahlinom itekako bilo. I šansi i golova. Rok Kronaveter zabio je u 11. minuti, Andrej Kotnik povisio je rezultat u 23., a Martin Milec u 42. poslao i treću loptu u goričku mrežu. Uz ta tri gola, imao je Maribor i još dvije, tri lijepe šanse, pa tih 0-3 nakon 45 minuta i nije bilo najlošiji mogući rasplet…

Snažan pljusak počeo je već nakon desetak minuta, gledatelji su pobjegli na vrh stadiona, pa se i s početkom nastavka malo pričekalo, da se kiša smiri… Odmah na početku drugog poluvremena ušli su Lovrić i Špičić, a nakon sedam minuta igre uspjela je zabiti i Gorica. Točnije, Michal Maslowski. Domaći branič pokušao je glavom odbiti loptu na nekih 22, 23 metra od gola, pritom ostao kratak, pa ju je Maslo primio i snažno potegnuo u suprotni golmanov kut. Lijep, baš jako lijep gol.

Još je Jakirović do kraja mijenjao, ne želeći razmišljati previše o rezultatskom povratku u utakmicu, pa su šansu dobili i Čović, Ljubisavljević, Babec, Spudić… U završnici utakmice Maribor je ponovno preuzeo kontrolu, stvorio nekoliko šansi, pri čemu je i rezervni golman Čović pokazao da se na njega ozbiljno može računati, a u samoj završnici pao je i četvrti gol, zabio ga je 19-godišnji Nino Žugelj i postavio konačnih 4-1.

Odmah nakon utakmice gorička je ekspedicija krenula kući, jer već sutra čekaju ih novi treninzi. A u subotu i nova utakmica. Protivnik će ovoga puta biti novi slovenski prvoligaš Tabor Sežana, a prvi put na ovim pripremama igrat će se doma, na goričkom stadionu.