Prijava

Vaša prijava

Klinci za bolju budućnost: Oskari znanja za sedam mladih Goričana


Kako bi im dali dodatni poticaj, ali i nagradili ih za ostvarene uspjehe, Agencija za odgoj i obrazove i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeli su, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, priznanja najuspješnijih učenicima u državi. Onima koji su osvajali nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, onima koji su uložili dodatan trud i otišli korak dalje od svojih vršnjaka. Svi oni dobili su Oskare znanja, kako se ti kipići nazivaju, a među njima bilo je i sedam naših, goričkih klinaca.

Čak dva Oskara dobio je Fran Babić, učenik Osnovne škole Eugena Kumičića, koji je u istoj godini bio prvi na državnom natjecanju u informatici, ali i treći na međunarodnoj informatičkoj Olimpijadi u Rudiji. Iz iste škole dolazi i Mihael Kardum, također osvajač prvog mjesta na državnom natjecanju iz informatike.

Zahvaljujući prvome mjestu na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika Oskar je dobila Paula Pfeiffer Rimac, učenica Osnovne škole Eugena Kvaternika, dok je Dora Dijanić iz OŠ Nikole Hribara bila prva na natjecanju mladih tehničara, pa je i u njezinim rukama završio Oskar znanja. Među srednjoškolcima se istaknuo Leon Brnad, učenik goričke Gimnazije, još jedan talentirani mladi informatičar, također pobjednik na državnom natjecanju.

Uz sve njih, među dobitnike ovog posebnog Oskara uvrstile su se i dvije naše mlade umjetnice. Točnije, plesačice. Tina Krmpotić primila je nagradu za postignuća iz suvremenog plesa II kategorije, dok je Nika Lučan Grgić Oskara primila za ostvarenja iz suvremenog plesa IV kategorije. Obje djevojke su, naravno, učenice Umjetničke škole Franje Lučića.

Kad se sve zbroji, sasvim dovoljno razloga za ponos, ali i za vjeru u još bolju budućnost. Koju će graditi upravo ovi i ovakvi klinci, vrijedni, uporni i talentirani. Sedam puta bravo!