Prijava

Vaša prijava

VARenje u Gorici: Suci vježbaju za sljedeću sezonu na našem stadionu


Od sljedeće sezone svi će stadioni u HT Prvoj ligi morati imati posebnu prostoriju za VAR, sustav koji je promijenio svijet nogometnog suđenja. Takva prostorija mora odgovarati svim uvjetima koje je postavila Fifa, a prva je sa svim pripremama završila – HNK Gorica! Još 26. lipnja svi radovi su završeni, ljudi iz CROATEL-a do kraja mjeseca su postavili svu potrebnu opremu u toj prostoriji, ali i na terenu i oko njega, pa je upravo Velika Gorica odabrana za domaćina prvog praktičnog testiranja VAR-a u Hrvatskoj.

U srijedu su VAR instruktori Bruno Marić i Tomislav Šetka održali prezentaciju kako bi to trebalo izgledati izravnim sudionicima cijelog procesa, a to su mladi igrači iz omladinskog pogona Gorice. Njih 28 okupilo se pod nadzorom trenera i saslušalo što im je činiti u sljedeća četiri dana. Već dan poslije, u četvrtak, suci su se okupili u Velikoj Gorici, mladi nogometaši su simulirali situacije iz igre, a oni su učili, vježbali, promatrali… I tako će biti sve do nedjelje, budući da je termin za testiranje od 4. do 7. srpnja.

Uz instruktore Marića i Šetku, bili su tu i project manager Ante Kulušić, voditelj VAR edukacije Domagoj Vučkov te tajnik Komisije nogometnih sudaca Igor Pristovnika, predstavnik CROATEL-a… Sve njih u ime kluba dočekao je vrijedni direktor Darko Blažinčić.