Prijava

Vaša prijava

Krenula energetska obnova OŠ Nikole Hribara


Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas Osnovnu školu Nikole Hribara, koja će uskoro postati veliko gradilište. Oko škole postavljena je zaštitna ograda i uskoro kreću radovi. U sklopu energetske obnove zgrada će dobiti novu fasadu, stolariju, obnovit će se dio krovišta i sportska dvorana, a u svaku učionicu bit će postavljen rekuperator zraka. Projekt energetske obnove Osnovne škole Nikole Hribara težak je 22,5 milijuna kuna, a 8,2 milijuna kuna osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

– Ovaj objekt godišnje troši 900 tisuća kuna na energente, a očekivana ušteda nakon energetske obnove iznosit će 76 posto. Očekujemo da će se kroz uštede na energentima investicija isplatiti kroz 15 godina. Boravak u novoj školi bit će puno kvalitetniji i zdraviji za učenje i boravak djece. Veći dio radova trebao bi biti gotov do početka nove školske godine, a ostatak, koji neće utjecati na školski proces, bit će gotov do listopada – rekao je gradonačelnik.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U svaku učionicu u osnovnim školama Nikole Hribara i Vukovina bit će postavljen rekuperator zraka, po čemu će one biti jedinstvene u Velikoj Gorici, ali i cijeloj zemlji.