Prijava

Vaša prijava

Ljetni “praznici” Ines Grdenić: Dok se drugi kupaju, ona osvaja medalje


Mjesto radnje je Umag, jedna od najatraktivnijih lokacija za ljetni odmor, pogotovo za one koji ga požele provesti tulumareći, zabavljajući se… Međutim, naslovna junakinja ove priče je malo drukčija. I ima drukčije ciljeve. Ines Grdenić, najbolja velikogorička sportašica posljednjih pet godina, u Umag je u srpnju otišla baviti se karateom, nastaviti niz svojih uspjeha. U tome je, pogađate, i uspjela. Natjecanje se zove Svjetski kup, a konačan ishod je srebrna medalja.

– Ines se natjecala u kategoriji do 50 kg i osvojila je drugo mjesto nakon pet teških borbi protiv karatistica iz Nizozemske, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Ukrajine. U finalu je nedostajalo malo sreće i malo koncentracije da se popne na najviše postolje – izvjestio je Goran Živković, trener u Karate klubu Velika Gorica, pa dodao:

– Ovo je vrhunski rezultat za Ines i čak iznenađujuće prikazana dobra forma s obzirom da je ovo veliko natjecanje van sezone, a mi smo u fazi odmora, izvan natjecateljskog ritma treninga.

Eto, i u takvom izdanju Ines je sposobna nositi se s ponajboljim europskim karatisticama u kategoriji do 21 godine, doći do medalje i dodatno obogatiti svoju kolekciju priznanja i trofeja. I usput provesti još malo vremena s klupskim kolegicama i kolegama, koji su također u Umagu, jer istovremeno se ondje odvija i Svjetska liga mladih, za kadetski i juniorski uzrast, na kojem nastupa više od tri tisuće natjecatelja iz 90 država.

Među mlađim seniorima nastupio je i Igor Vrban, kojem je ovo bila premijera u mlađeseniorskoj konkurenciji do 84 kilograma, no zaustavila ga je ozljeda. Pobijedio je predstavnika Jordana pa u drugom kolu morao predati… Drugog dana karatističkog “happeninga” u Umagu, koji traje do nedjelje, na tatami je izašla Mia Mijović u kategoriji do 55 kg, također među mlađim seniorkama.

– Nakon poraza u prvom kolu od Nizozemke, dobila je priliku u respasažu jer je njezina protivnica ušla u finale. U prvom kolu repasaža pobijedila je Ukrajinku, a u drugom, nakon preglasavanja, bolja je bila predstavnica Švicarske.
Sutra nas učekuju borbe naših kadeta Ivana Ivelja i Marija Radoša, kadetkinje Lane Smolčić i juniora Dominika Kučana – kazao je trener Živković.