Prijava

Vaša prijava

Mali div u Gorici: Dolazi nam sin mađarskog rukometnog gorostasa


Ljeto je tek počelo u punom smislu, pa je nekako i logično da su ljetni “mode” uključili i vodeći ljudi goričkih klubova. Izuzev nogometaša, naravno, koji za točno 15 dana igraju prvu utakmicu nove sezone… Rukometaši su također na odmorima, trener odmara u Opuzenu, sportski direktor na Ugljanu, a sve to je moguće zato što je najveći dio posla oko igračkog kadra već odrađen.

– Golman Igor Totić završio je karijeru, što mu je bio plan i prošlog ljeta, ali pristao je pomoći nam nakon što smo ostali bez Tomislava Sladoljeva. I hvala mu na tome. Otišao je i Luka Marjanović, igrat će sljedeće sezone za Petrinju, a svi ostali su i dalje tu, uz četiri nova mlada igrača – novosti je nabrojio direktor Drago Kovačević, dok je trener Andrija Nikolić otkrio malo više detalja o novim imenima.

– Novi igrači dolaze nam ciljano, po pozicijama na kojima smo ‘tanji’. Došao je tako na lijevo krilo Antonio Vrbić, na desno krilo stiže Paolo Kraljević, a na golu će biti Stipe Purić. Sve su to mladi igrači PPD Zagreba, svi su 2000. godište – kazao je trener.

Posebno zanimljivo je četvrto novo ime. U Goricu, naime, stiže i 19-godišnji Mađar Dominik Gal. Pivot, snažan i jak, impresivne konstitucije. I lako ga je već na prvu, po imenu i pojavi, povezati s jednim osebujnim rukometašem. Gyula Gal je legenda mađarskog rukometa, čovjek koji je pažnju privlačio svojim gabaritima, jer na 194 centimetra nosio je nešto više od 120 kilograma. I to kad u razdobljima kad bi dijeta upalila…

– Da, Dominik je njegov sin. Slične je konstitucije kao tata, mladi je mađarski reprezentativac, čak sam ga i vodio na nekoliko treninga kad je tek došao u PPD Zagreb i mogu reći da ima potencijal – kaže trener Nikolić.

Vrlo rano je Dominik, Gyulin sin iz prvog braka, krenuo u rukometne vode, već početkom osnovne škole, a sad je za svoj rukometni rast i razvoj odabrao Hrvatsku. Preko Gorice želi doći do prve momčadi PPD Zagreba, a najave kažu da to uopće nije nemoguće, da dečko ima talent i kvalitetu… I sigurno će pomoći Goričanima, zajedno s ostalim igračima PPD-a na posudbi, čiji broj u goričkom dresu sve više raste. Uz nadu da će na tome i ostati…

– Bitno nam je da kroz suradnju sa Zagrebom ne izgubimo svoj identitet, da i naši, domaći igrači dobiju svoju priliku – ponavljaju stalno iz HRK Gorice, pa im treba i vjerovati.

Ivan Laljek i Davor Ćavar idu na pripreme s PPD Zagrebom, pri čemu su otvorene sve tri opcije – da obojica ostanu tamo, da ostane samo jedan, a drugi se vrati, ili da se obojica vrate u Goricu. Do početka priprema, koji je planiran za 6. kolovoza, i te bi preostale nedoumice trebale biti riješene.