Prijava

Vaša prijava

Vikendice i obiteljske kuće mete su brojnih provala


Provale u obiteljske kuće i vikendice trend su posljednjih mjeseci na goričkom području. Protekle subote, 29. lipnja, u Kozjači je provaljeno u obiteljsku kuću u Ulici Branetina između 19 i 21 sat, a koja je u vlasništvu 57- godišnjeg muškarca.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da se nepoznati počinitelj popeo na krov pomoćnog objekta kuće otkuda je kroz otvoreni prozor ušao u unutrašnjost kuće na katu gdje je djelomično u svim prostorijama ispremetao stvari. Tom prilikom izvršio je krađu novca kao i jednoga mobitela, a potom se s otuđenim predmetima udaljio u nepoznato. Šteta iznosi više od deset tisuća kuna – izjavili su  iz goričke policije.

Na meti provalnika našla se i vikendica kod naselja Krušak u vlasništvu 47- godišnje žene. Kako stoji u policijskom izvješću, nepoznati počinitelj je tijekom izvršenja krađe odnio jednu električnu pilu, jednu električnu bušilicu, tesarsku sjekiru te običnu sjekiru, a šteta je procijenjena na 1500 kuna.

-Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj upotrebom tjelesne snage razdvojio dvoja krila grilja na prozorima, a potom podesnim predmetom razbio staklo na prozoru, ušao u prizemlje vikendice gdje je izvršio krađu, a nakon toga izašao van i došao do dijela polu-kata gdje je obio vrata te izvršio krađu i udaljio se u nepoznato- kazali su u policiji.