Prijava

Vaša prijava

Gorica osvojila Tabor, Zwolinski jedini zabio u festivalu promašaja


Peti put u ovim pripremama, prvi put na svom stadionu, nogometaši Gorice odigrali su utakmicu u kojoj rezultat nije presudan, ali svjedno dobro dođe svaka pobjeda. Pa tako i ova protiv Tabor Sežane, novog slovenskog prvoligaša, koji je prije desetak dana pobjedio pulsku Istru. Završilo je 1-0, gol za pobjedu zabio je Lukasz Zwolinski, njegov drugi u ovim pripremama, ali puno više od toga raduje što je očito da je Gorica sve spremnija.

Umor je, doduše, i dalje vidljivo pristupan, još uvijek nedostaje one nogometne mekoće u pas igri, ali Gorica je bez obzira na to stvorila cijeli niz šansi. I pritom prezentirala cijelu paletu načina kako promašiti, kako ne zabiti… No dobro, doći će i realizacija sa svježinom, s tempiranjem forme. I tu bi zapravo trebalo biti ključno to što je Gorica bila bolja nego u porazima od Radničkog i Maribora. Naravno, i protivnik je bio kudikamo slabiji, ali daleko od toga da je bio bezvezan.

Trener Sergej Jakirović skinuo je 18 igrača za ovu utakmicu, uz Suka, Marinu, Čabraju, Šrolera i Miyu, koji još nisu odigrali ni minutu na pripremama, ovoga puta nije bilo ni Deaconua, ni Mathieua… Budući da je Maks Slunjski završio svoje pripreme s Goricom i otišao na odmor prije povratka u Kurilovec, klupa je bila nešto kraća. Počeo je Jakirović s postavom Kahlina – Musa, Ćelić, Jovičić, Špičić – Maloča, Maslowski – Spudić, Dvorneković, Lovrić – Ndiaye, da bi u nastavku samo četiri igrača dobila priliku odigrati svih 90 minuta. U drugom su poluvremenu igrali Čović – Periša, Moro, Ljubisavljević, Krizmanić – Babec, Maslowski – Spudić, Ndiaye, Lovrić – Zwolinski. Na desnom boku u solidnom se izdanju predstavio Partik Periša, igrač drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda, traži se i dalje nasljednik Gigija Mchedlishvilija, koji je potpisao za latvijski Ventspils, a ušao je naknadno i mladi Antonio Bakula…

Nije to u prvom poluvremenu izgledalo tečno, daleko je Gorica bila od svog maksimuma, ali svejedno je nekoliko puta jako opasno zaprijetila. Situaciju ‘jedan na jedan’ imao je Cherif Ndiaye, pretrčao je 30-ak metara s loptom i čovjekom na leđima, pa pogodio – stativu! Golom je lako moglo završiti i kad je Špičić dao povratnu loptu u srce šesnaesterca, a prijetili su i Lovrić, Maloča, opet Cherif… U nastavku, brojnim izmjenama unatoč, Gorica je bila još opasnija. Jedna lopta, nasreću završila je u mreži.

U 53. minuti je mladi Hrvoje Babec, 19-godišnji zadnji vezni na probi u Gorici, odnio jedan duel na sredini terena, pa iz teške pozicije uspio gurnuti sjajnu loptu u prostor za Zwolinskog. Poljak je izašao oči u oči s golmanom i snažno, po podu, poslao loptu u mrežu. Samo dvije minute poslije Poljak je i promašio nemoguće, na ubacivanje s lijeva nije uspio zakucati loptu s nekoliko metara, ali bio je to samo jedan od goričkih promašaja ovog poslijepodneva. Lopta više nije željela u gol, i u završnici je Zwole zapucao čisti zicer, no nisu ni Slovenci bili u stanju nešto napraviti prema golu Gorice, pa je završilo minimalnom pobjedom Jakirova sastava.

Sljedeći ispit na redu je u srijedu, i to u duplom izdanju. Prvo će na pomoćnom terenu, s početkom u 16 sati, jedna postava igrati protiv Tuzla Cityja, a u 18.30 sati na glavni teren će druga postava, kojoj će protivnik biti mađarski Kaposvar. U subotu Gorica doma dočekuje srpskog prvoligaša Inđiju, u generalnoj probi, a u prvenstvo kreće 20. srpnja u 21 sat protiv zaprešićkog Intera. Na svom stadionu, pred vjerujemo lijepo ispunjenim tribinama.